От х:

Днес в x:

3 °C

Езиковата изпрати най-силния си випуск, събират средства за болно бебе

  “Днес изпращаме не просто випуск 2018. Днес изпращаме випуск, който е сред най-силните през последните години. И като знания, и като постижения, и като поведение. Те вдигнаха много летвата и ще са необходими значителни усилия, за да се защити това високо ниво. Защото престижът на едно училище се дължи на неговите ученици”.

  Това каза на церемонията по изпращане на зрелостниците директорът на Езиковата гимназия в Хасково Деян Янев. Гости на тържеството бяха кметът Добри Беливанов, зам.-областният управител д-р Стефка Здравкова, бивши възпитаници на гимназията, родители. Градоначалникът също пожела на абитуриентите много успехи в живота и ги призова да се връщат в своето училище.

  По традиция бяха връчени много награди на най-изявените зрелостници. Златаровската награда отиде при Тодор Кирев. Отличия получиха и най-добрите в овладяването на различните езици, изучавани в гимназията. Грамотата за най-добра във владеенето на английски език бе за Антонина Попова, по немски за Димитър Димитров, по испански за Кристиян Кирилов, по руски за Кристияна Димитрова, по френски за Даниел Стоилов.

  Присъдени бяха още много отличия, сред тях и учредени от бивши възпитаници на гимназията. Наградата на Филип Филипов за най-активен учител в извънкласните дейности бе за Валентина Иванова. Носителят на тази награда се определя от учениците, уточни директорът Деян Янев. Грамоти и различни отличия получиха много зрелостници. Всеки от 12-те класове бе избрал своя благотворителна кауза тази година. Инициативата на 12 “В” бе в подкрепа на 9-месечната Мартина Петрова, която страда от левкемия, а за лечението й в чужбина по предварителни данни са необходими между 100 и 150 хиляди евро.До момента има събрани средства само за първоначалната терапия, но не и за цялостното лечение.

  181 са зрелостниците на Езиковата гимназия тази година, средният успех на випуска ще стане ясен до няколко дни.

  Тодор Кръшков

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (15)

  • 1
   Гг
   ггг
   28 -42
   12:15, 15 май 2018
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Го
    Гошо
    28 -29
    12:26, 15 май 2018
    Ти си болен бе. Тва, че си мухъл и бачкаш за 300лв и си неграмотен като коч не озтачава, че всички са като теб.
  • 2
   Гг
   ггг
   31 -12
   12:31, 15 май 2018
   Прекрасни деца, но фалшиво образование.
   Грамотен и интелигентен са различни неща.
   А сравнението с коч сигурно идва от овцевъд и безсилие срещу фактите.
  • 3
   Ре
   Реформатор- лаладжия
   19 -16
   12:35, 15 май 2018
   Кръшков ти представяш ли си как се съйбират 150 000 евро и кой ще ги даде ганю и пена със 150 лв гербаджийска пенсия ли или пък тия пръдлювци и пикли от езиковата гимназия
   • Че
    че си лаладжия, лаладжия си
    19 -7
    13:25, 15 май 2018

    Какво ти е виновен Кръшков и защо се заяждаш? Аман от хора дето по цял ден нямат какво да правят!Коментират всичко и навсякъде, а най вероятно дори не ходят на работа и за това имат време да стоят пред компютрите!Разкарай се

  • 4
   Ре
   Реформатор- лаладжия
   11 -7
   13:45, 15 май 2018
   Ами5 ти ходиш ли на работа бе ХАШЛАК и ако ходиш сигурно КИСНЕШ непрекъснато на компютъра
  • 5
   Ро
   Родител
   30 -7
   14:06, 15 май 2018
   Поздравления за всички деца от випуск 2018 г.! Бъдете здрави, дерзайте! На добър час!
   А на Вашите учители, с любов, поклон!
  • 6
   Училище с традиции,училище от което излизат прекрасни,грамотни и начетени деца.След време успешно реализирани било в България или в чужбина.Гордейте се деца,че точно в Хасково,в това училище благодарение на добрите Ви учители Вие получавате първите най-важни уроци,освен знанията които придобивате.Желая на Вас, абитуриенти,много бъдещи успехи,добра реализация,на Вашите учители-едно огромно благодаря,че все още има такива стожери на знанието!Следвайте примера на добрите,бъдете и Вие за пример след години!Попътен вятър!
  • 7
   Добре де какви малоумници четете и коментирате щом като слагате минуси на коментара на родителя, който всъщност пожелава само хубави неща на нашите деца. Да ви изсъхне ръката дано дето хейтите децата и слагате минуси на позитивните коментари.
  • 8
   В.
   В. К.
   5 -8
   18:56, 15 май 2018
   Къде е госпожа Делиева? Която ги посрещна, възпита и образова! Поклон г- жо Делиева!!!!!!!!!!!
  • 9
   Vo
   vovekiSusSssr
   4 -3
   20:27, 15 май 2018
   Сасипахтр я тая държава мама@@@ гербаджейска
  • 10
   Кр
   Кръпка до кръпка
   5 -1
   21:09, 15 май 2018
   Колко да е силен тоя випуск, всяка година занижават стандартите, защото около 70% от завършващите са функционално неграмотни... По статистика на ЕС сме на дъното по образование в целия ЕС и децата не разбират какво точно четат. Да са живи и здрави и успех в реалния живот ...
  • 11
   Ос
   ОСТАВАМ В БЪЛГАРИЯ
   4 -4
   22:56, 15 май 2018
   Училище, което създава и възпитава емигранти.

  Хороскоп за 26.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Мисли, свързани с отминали събития отново ще излязат на преден план. От тях няма да се почувствате по-добре, за това си наложете да ги забравите. Насочете енергията си за по-хубавите неща в живота ви. Дарете си малко почивка и нещо специално за себе си, заслужавате го не по-малко от всеки друг.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Съчетавайки полезното с приятното, ще изживеете деня си приятно. Без да изтъквате заслугите си пред някого, ще успеете да го насочите в желаната от вас посока на мислене и заедно ще вземете решения за бъдещата си работа, цел или живот. Осигурете си време и за себе си, имате нужда от разтоварване.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Професионални срещи и обсъждане на интересуващи ви теми са част от ангажиментите, стоящи пред вас. Ще се включите в текущ проект и ще провокирате събитията в своя полза, без разбира се да предизвиквате недоволството на колегите си. Спазвайте добрия тон в общуването и законността.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С лекота ще разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате необходимост от промяна и същевременно се чудите от къде да започнете. Може би от себе си, може и от дома си. Във всички случаи се нуждаете от повече движение, спортувайте и се забавлявайте. Работата ви изтощава, не се давайте.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  С набелязаните мерки за подобряване организацията на работното място ще имате своите резултати. Всички те ще се окажат важни за професионалното ви развитие и най-вече финанси. Нововъведенията ви ще срещнат разбиране и ще получите подкрепа. Сигурно е, че сте сред най-добрите и с нищо не ви превъзхождат.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Предстоящите промени създават у вас напрежение, но и не ви липсват добри очаквания. За някои те са свързани с нова работа, смяна на местоживеене или друго интересуващо ги обстоятелство. Правейки оценка на развитията в живота си, ще бъдете по-обективни, ако изключите нещата от емоционален характер.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Настроението ви е добро, независимо от поведението на околните. В случая това е чудесно, защото вие наистина сте прави. Упоритостта в работата ви ще донесе резултат. Ще се радвате на заслужено признание, а и наградата ще бъде добра. Проявете толерантност към човек от обкръжението ви, който има свои проблеми.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще сложите добро начало на нещо ново в живота си днес. Положителните промени ще ви заставят да станете по-търпеливи към себе си и околните. То няма да ви коства големи усилия, защото сърцето ви е широко и в него има място за много обич и човешка топлина. Щастливите мигове ще последват и трайно ще се настанят в живота ви.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Денят не е подходящ за започването на нещо ново. Задоволете се с изпълнението на обикновените си задължения, дори да ви се струват досадни. Не давайте обещания, за които знаете, че са трудноизпълними. Вечерта прекарайте в шумна компания.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Сега вие сте творци на своето щастие. Най-вече от вас зависи да направите денят си успешен. Очакват ви изненади от всякакво естество и се налага да бъдете много внимателни в действията си. Погрешна стъпка може да ви донесе доста неприятности. Намерете време за любимия човек, защото нещата там не вървят гладко. Или може би е време за нова връзка?
  26 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днешния ден предлага сериозно предизвикателство за вас. Мотивацията ви за работа е толкова висока, че нищо не може да ви откаже от онова, което сте си наумили. Можете да разчитате на ваш приятел в момент, когато се нуждаете от съвет. Бъдете концентрирани и резултатите ще са налице.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще придвижвате напред делата си, но наред с работата си е добре да се погрижите интересите ви да бъдат защитени. Използвайте контактите си и създайте условия за развитие на идеите си. Има потенциал в тях, стига да ги популяризирате и направите достъпни за повече хора. В желанието си да зарадвате близки хора ще влезнете в разходи.
  26 ное 2020
  Последни новини