От х:

Днес в x:

10 °C

60 ученици от Езиковата се обучават в предприемачество

  60 ученици от Езиковата гимназия в Хасково участват в проект “Социални иновации в действие” на Училищното настоятелство, по програма “Знания за успех”. Проектът е с бюджет 4100 лв., част от средствата се осигуряват от Настоятелството. Ръководители са учителките Дарина Влайкова и Диана Иванова.

  Дейностите са в две основни направления – информационни технологии и предприемачество.

  Групата по предприемачество ще има срещи във фирми от Димитровград, на които учениците ще се запознаят с реалните условия и проблеми на бизнеса. Те ще изработват и свои бизнес-планове. “Определихме своите силни и слаби страни. Основното е да научим как можем да развием собствен бизнес”, обясни Селин Миткова от групата по предприемачество.

  Групата по информационни технологии пък ще изработи платформа, на която участниците ще споделят своите идеи и добри практики.

  През март ще се състои тристранна среща с представители на бизнеса и на образованието, на която ще се отчетат постигнатите резултати по проекта.

  “Това е част от един по-голям и мащабен проект, по който работим – да станем иновативно училище”, обясни директорът на Езиковата Деян Янев. Това означава цялостна промяна на методите на обучение – учителят вече да не е просто източникът на знанията, а да се мотивират учениците сами да ги открият в информационните масиви, подпомагани и насочвани от преподавателите.

  Тодор Кръшков

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (8)

  • 1
   Тр
   Тракиец
   14 -3
   11:54, 9 фев 2018
   Бравос за инициативата, пожелавам успех на младежите !
  • 2
   По
   Порчо
   12 -6
   12:50, 9 фев 2018
   Не трябва ли първо да се научат на морал и трудолюбие?
  • 3
   Ро
   Родител
   9 -3
   14:04, 9 фев 2018
   Подкрепям инициативата.Все такива хубави новини да се чуват за младежите.Със пожелания за много успехи и да постигнат своите цели.
  • 4
   Ке
   Кенанския Маймун
   5 -7
   15:05, 9 фев 2018
   Да гледат Делянчо Кумеца как надува кларинетчето на Бойко Съджука :)) - той нали е завършил
   Шпакловач в Езиковата :)
   • Тр
    Тракиец
    7 -3
    15:22, 9 фев 2018
    Маймун ти какво обиждаш езиковата, ти сигурно си завършилПетър Берон за умствено изостанали, че толкова злоба таиш към това елитно училище !
  • 5
   Ер
   еро
   3 -5
   17:44, 9 фев 2018
   Няма голяма разлика от Петър Берон и Езиковата. И едното е учебно заведение и другото също.
   Езиковата има ли си име?
  • 6
   Ке
   Кенанския Маймун
   1 -5
   18:44, 9 фев 2018
   В Математическата учихме за Президенти , а в Езико... Виж коментара
   • Чо
    Чобанина
    1 -3
    20:19, 9 фев 2018
    Педро едно време езиковата беше с класи над мегето, върви си на майната !

  Още новини

  Хороскоп за 29.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Благоприятна възможност да проявите организаторските си умения. Съобразявайте се с обстоятелствата и ще напреднете. Овладейте връхлитащите ви емоции, за да ви е по-лесно си намерете някого, на когото да изплачете болката си. Семеен проблем постепенно отшумява и това ще ви успокои.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Повечето от вас ще предпочетат да се посветят на почивка през този ден, тъй като изминалата седмица е отнела голяма част от силите ви. Идеята ви ще бъде подкрепена от хората около вас, които едва ли ще ви оставят да скучаете. Проявете повече ентусиазъм относно планирано мероприятие, в противен случай рискувате да развалите настроението на близък човек.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Възможни са проверки от различен характер: финансови, семейни, приятелски. Въведете в ред документацията си, погрижете се за близките си и не пренебрегвайте поетите ангажименти. Не търсете непременно недостатъците у другия, помогнете му да изрази по-добре себе си, като го насърчите към това.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Възможно е обстановката у дома ви да е напрегната сутринта и с действията си най-вероятно няма да допринесете с нищо за промяната и към по-добро. Препоръчително е да не се задържате дълго време в къщи и да потърсите поле за изява навън. Делови начинания ще получат благоприятно и донякъде неочаквано развитие, което ще ви създаде допълнителна работа.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Много неща ще ви радват днес, но не можете да бъдете навсякъде. Трудно е да угодите на всички, но важното е да живеете пълноценно. Не изхвърляйте нищо, нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. Предстои ви желана промяна, която значително ще свали напрежението, още повече, че ще има с кого да я споделите. Насладете й се.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Станете по-балансирани и не допускайте да ви връхлитат емоционални натоварвания. Излезте на чист въздух сред природата или се срещнете с приятни за вас хора. Случващото се ще бъде такова, че трябва да разчитате само на себе си. Очаква ви работа, но имате шанс да обърнете нещата в своя полза.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Стресът се отразява неблагоприятно на контактите ви днес, реагирате на всяка невинна забележка. Починете си и не влизайте в конфликти. Денят е подходящ за отмора, среща с приятели и неща, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не пропускайте да изпълните обещанията си, по тях съдят за сериозността ви.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Личният ви живот ви предлага много предизвикателства и като че ли днес поглъща цялото ви внимание. Трудно ви е да се съсредоточите върху каквото и да било. Днес от това нищо няма да изгубите, така че спокойно подреждайте интимния си свят.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не се скъпите на комплименти и дори на моменти прекалявате. Бъдете по-уравновесени в тази насока, може да ви разберат погрешно. Някой от вас днес ще имат изключителен празник в семейството си. А ако се колебаете как да прекарате вечерта, знайте че ще ви бъде отправено предложение, което ще ви зарадва и отмори с настроението си.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Съзнателно ще промените отношението си към проблем, който ви е занимавал наскоро. Това ще ви помогне да се освободите от напрежението и да насочите погледа си към хубавите страни на живота си. С излъчваното от вас очарование ще привличате интереса на другите. Направете ги щастливи.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
  29 ное 2020
  Последни новини