От х:

Днес в x:

20 °C

60 ученици от Езиковата се обучават в предприемачество

  60 ученици от Езиковата гимназия в Хасково участват в проект “Социални иновации в действие” на Училищното настоятелство, по програма “Знания за успех”. Проектът е с бюджет 4100 лв., част от средствата се осигуряват от Настоятелството. Ръководители са учителките Дарина Влайкова и Диана Иванова.

  Дейностите са в две основни направления – информационни технологии и предприемачество.

  Групата по предприемачество ще има срещи във фирми от Димитровград, на които учениците ще се запознаят с реалните условия и проблеми на бизнеса. Те ще изработват и свои бизнес-планове. “Определихме своите силни и слаби страни. Основното е да научим как можем да развием собствен бизнес”, обясни Селин Миткова от групата по предприемачество.

  Групата по информационни технологии пък ще изработи платформа, на която участниците ще споделят своите идеи и добри практики.

  През март ще се състои тристранна среща с представители на бизнеса и на образованието, на която ще се отчетат постигнатите резултати по проекта.

  “Това е част от един по-голям и мащабен проект, по който работим – да станем иновативно училище”, обясни директорът на Езиковата Деян Янев. Това означава цялостна промяна на методите на обучение – учителят вече да не е просто източникът на знанията, а да се мотивират учениците сами да ги открият в информационните масиви, подпомагани и насочвани от преподавателите.

  Тодор Кръшков

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (8)

  • 1
   Тр
   Тракиец
   14 -3
   11:54, 9 фев 2018
   Бравос за инициативата, пожелавам успех на младежите !
  • 2
   По
   Порчо
   12 -6
   12:50, 9 фев 2018
   Не трябва ли първо да се научат на морал и трудолюбие?
  • 3
   Ро
   Родител
   9 -3
   14:04, 9 фев 2018
   Подкрепям инициативата.Все такива хубави новини да се чуват за младежите.Със пожелания за много успехи и да постигнат своите цели.
  • 4
   Ке
   Кенанския Маймун
   5 -7
   15:05, 9 фев 2018
   Да гледат Делянчо Кумеца как надува кларинетчето на Бойко Съджука :)) - той нали е завършил
   Шпакловач в Езиковата :)
   • Тр
    Тракиец
    7 -3
    15:22, 9 фев 2018
    Маймун ти какво обиждаш езиковата, ти сигурно си завършилПетър Берон за умствено изостанали, че толкова злоба таиш към това елитно училище !
  • 5
   Ер
   еро
   3 -5
   17:44, 9 фев 2018
   Няма голяма разлика от Петър Берон и Езиковата. И едното е учебно заведение и другото също.
   Езиковата има ли си име?
  • 6
   Ке
   Кенанския Маймун
   1 -5
   18:44, 9 фев 2018
   В Математическата учихме за Президенти , а в Езико... Виж коментара
   • Чо
    Чобанина
    1 -3
    20:19, 9 фев 2018
    Педро едно време езиковата беше с класи над мегето, върви си на майната !

  Още новини

  Хороскоп за 18.06.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Правите неща заслужаващи уважение и с тях печелите симпатиите на хората около вас. Не преследвайте користни цели, не бъдете високомерни към другите, нито пък използвайте познанствата си с цел облага. Само така ще запазите личното си достойнство, а и ще заслужите истински приятели.
  18 юни 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Този ден за вас се характеризира с инициативност и добро настроение. С каквото и да се захванете, вършите всичко по най-добрия начин и то така че да удовлетворява изискванията и на най-взискателните хора около вас. Възможно е да ви се наложи да отложите нещо, планирано за днес, което ще ви създаде повече работа впоследствие.
  18 юни 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Много от вас ще споделят времето си със семейството и приятелите, в стремежа си да направят деня по-приятен за всички ви. Изразявайки подкрепата си към тях, ще ви стигнат силите да се справите и със своите си задачи. С воля и труд ще преодолеете ограниченията, които ви пречат и ще продължите напред, мотивирани и можещи. Няма да ви липсват внимание и любов.
  18 юни 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Не се поддавайте на натиска на околните. Това едва ли е толкова трудно, колкото изглежда. Вършете работата си безупречно и се съобразявайте с плановете си. Предвид темперамента ви за мнозина от вас това може да се окаже трудно, но днес си заслужава. Ще бъдете доволни от себе си и ще имате стимул да зарадвате вашите близки и приятели.
  18 юни 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Следвайки програмата си, ще спазите сроковете и ще представите готов крайния резултат от усилията си. Дамите ще се радват на засилен интерес към тях, което ще бъде допълнителен стимул за работата им. С нечия помощ ще намерите по-пряк път за постигане на целите си и делата ви ще се ускорят.
  18 юни 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ако дълго се колебаете как да постъпите по конкретен въпрос може и да изпуснете сроковете и така да затворите вратите пред себе си. Дайте си ясна сметка какво точно искате да постигнете и действайте, след като сте набелязали конкретните стъпки. Потиснете притесненията си, те са неоснователни.
  18 юни 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Излъчвате ведрина и сърдечност, и това ви прави приятна компания. В деловите задачи няма да срещате затруднения и с лекота ще вървите напред. Вечерта ви ще бъде приятна. Някои ще предпочетат семейна обстановка сред близките хора. В личен план нещата ви се развиват с променлива скорост.
  18 юни 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не се поддавайте на емоциите си, най-вече на онези, подтикващи ви към конфликти. Бъдете по-дискретни и не злоупотребявайте с доверието на колегите си. За себе си оставете онези свои преживявания, които разголват душата ви пред другите. Пътувания, служебни или във връзка с отпуската, наложете си да не се притеснявате излишно.
  18 юни 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Може би имате нужда да останете насаме със себе си и да обмислите на спокойствие ситуацията. Днес със сигурност ще ви се открие такава възможност, стига да не вземете твърде присърце дребните неприятности на ваш близък.
  18 юни 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Някои от вас ще използват деня за екскурзия до по-далечно място. Почивните дни са подходящи за подобно начинание. Промяната ще ви подейства обновяващо. В това ви занимание лесно ще намерите съмишленици и няма да сте сами. Приятели ще ви насочат и към други не по-малко интересни възможности.
  18 юни 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Колкото по-бързо и добре отстраните пропуските и грешките си, толкова по-бързо ще се доближите до успеха. Като се има предвид прагматичното ви и целенасочено мислене, няма съмнение, че ще го направите. Събитията ще се развиват динамично, за това покажете устойчивост на характера си и не робувайте на емоциите си.
  18 юни 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Натовареността ви създава повече стрес и напрежение, но за отплата ще се радвате на придобивки. И занапред ще продължавате да работите, получавайки това, което желаете. Отделете от времето си на хората и нещата, без които не можете. Очаквани събития ще ви направят активни и в друга сфера.
  18 юни 2021
  Последни новини