От х:

Днес в x:

Паелята номер едно в испанската седмица на Езиковата

    Ученици от хасковската Езикова гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" показаха кулинарни умения по време на испанската седмица. Днес те подготвиха изложба от традиционни испански ястия в Центъра по романски езици.

    Специалитетите са приготвени от възпитаниците на гимназията, изучаващи испански език. Всеки от класовете беше направил десерт и основно ястие, като преобладаващите бяха тортиля и паеля.

    Изложбата имаше конкурсен характер като ястията бяха оценявани от жури в състав - зам.-директорът на гимназията Светлана Костадинова и двете преподавателки от Испания – Тереза Мартинес и Тамара Падрон. След дегустация на храните за победител в категория „основно ястие“ беше опреден 10 „Е“ клас, който беше приготвил паеля. За най-добър десерт беше определен флан, наподобяващ крем карамел, приготвен от учениците от 10 „Ж“ клас. Имаше и две поощрения. Наградите ще бъдат връчени в последния ден от испанската седмица, обясни учителката по испански език от България Галина Атанасова.

    Да поздрави учениците за кулинарните им умения дойде и директорът на гимназията Деян Янев.

    Испанската седмица ще продължи до 9 май, когато е обявен ден на отворени врати в гимназията за седмокласници. Същият ден ще се проведе и караоке, което започва от 14 часа. Предвидена е и фотоизложба.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини