От х:

Днес в x:

Празник на зимнината и зимните гозби в хасковското читалище „Никола Вапцаров“

    Празник на зимнината и зимните гозби се проведе в читалище „Никола Вапцаров“ в хасковския квартал „Овчарски“. За трапезата участничките приготвиха луканки, сужджуци, туршии, кюфтета, питки, баници, ошав, трахана, кекс и други лакомства.

    Празникът се проведе за втора година. „Този път решихме да го направим в този период на годината, защото вече са готови луканки, суджуци, вина, ракии, туршии. Идеята ни е да обменим рецепти и хората да общуват, да хапнем, да пийнем и да ни е приятно заедно“, каза секретарят на читалището Ива Томова.

    Кулинарките поздрави Желязка Маврова - председател на Клуба на пенсионера. „Като гледам тази трапеза се радвам, че толкова много неща са приготвени. Българската жена, както може да бъде любяща съпруга и майка,  може да бъде и добра домакиня. Затова един поклон към всички вас, които сте се постарали да приготвите тези вкусотии", каза Маврова.

    Кулинарната изложба бе оценена от жури. За най-добрите майсторки бяха предвидени грамоти и награди в категориите: „Туршии, лютеници и разядки“, „Сладка, конфитюри и нектари“, „Най-вкусна зимна гозба“, „Мезета“, „Домашно вино и ракия“.

    За доброто настроение на празника се погрижи Народен оркестър към Община Хасково.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ба
      Бай Танас общественик
      2 0
      15:36, 7 фев 2024
      Само така , храната прави борбата силата и знанието!
      • Чи
        Читател за трапеза
        3 -1
        18:19, 7 фев 2024
        Хапнеш един суджук луканка и все едно си прочел "Под игото. Хапнеш една баница и си прочел "Война и мир" , опиташ от туршийката и вече си прочел "Моторни песни " а няколко глътки от домашната ракийка и започват да ти се въртят в главата всичките стихове на Ботев.
        В това читалище книги не се виждат ако изключим дървата и цепениците в единия ъгъл.
        Нека и останалите читалища да последват примера и да замязат на таверна с ядене пиене и музиката да свири.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини