От х:

Днес в x:

Празник на зимнината и зимните гозби в хасковското читалище „Никола Вапцаров“

  Празник на зимнината и зимните гозби се проведе в читалище „Никола Вапцаров“ в хасковския квартал „Овчарски“. За трапезата участничките приготвиха луканки, сужджуци, туршии, кюфтета, питки, баници, ошав, трахана, кекс и други лакомства.

  Празникът се проведе за втора година. „Този път решихме да го направим в този период на годината, защото вече са готови луканки, суджуци, вина, ракии, туршии. Идеята ни е да обменим рецепти и хората да общуват, да хапнем, да пийнем и да ни е приятно заедно“, каза секретарят на читалището Ива Томова.

  Кулинарките поздрави Желязка Маврова - председател на Клуба на пенсионера. „Като гледам тази трапеза се радвам, че толкова много неща са приготвени. Българската жена, както може да бъде любяща съпруга и майка,  може да бъде и добра домакиня. Затова един поклон към всички вас, които сте се постарали да приготвите тези вкусотии", каза Маврова.

  Кулинарната изложба бе оценена от жури. За най-добрите майсторки бяха предвидени грамоти и награди в категориите: „Туршии, лютеници и разядки“, „Сладка, конфитюри и нектари“, „Най-вкусна зимна гозба“, „Мезета“, „Домашно вино и ракия“.

  За доброто настроение на празника се погрижи Народен оркестър към Община Хасково.

  Източник: Haskovo.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Ба
   Бай Танас общественик
   2 0
   15:36, 7 фев 2024
   Само така , храната прави борбата силата и знанието!
   • Чи
    Читател за трапеза
    3 -1
    18:19, 7 фев 2024
    Хапнеш един суджук луканка и все едно си прочел "Под игото. Хапнеш една баница и си прочел "Война и мир" , опиташ от туршийката и вече си прочел "Моторни песни " а няколко глътки от домашната ракийка и започват да ти се въртят в главата всичките стихове на Ботев.
    В това читалище книги не се виждат ако изключим дървата и цепениците в единия ъгъл.
    Нека и останалите читалища да последват примера и да замязат на таверна с ядене пиене и музиката да свири.
  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини