От х:

Днес в x:

Първи кулинарен празник се проведе в Сталево

    Първи кулинарен празник „С уникалните гозби на дедите ни, с духа на традициите и вярата в църквата“ се проведе днес в димитровградското село Сталево. Събитието се проведе на площада пред местното читалище.

    Включиха се кулинари от Сталево, Ябълково, Скобелево, Горски извор, Върбица, Крум и други населени места от димитровградския край, които приготвиха традиционни за региона ястия. Участваха и ученици от Професионалната гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ в Димитровград. Бяха представени както постни, така и местни ястия, деликатеси и десерти. Присъстващите имаха възможност за видят и вкусят хлябове, баници, луканки, катми, тиквеници, фасул, качамак,
    курабии.

    Кулинарният празник имаше конкурсен характер. Местните майстори се състезаваха в четири категории: „Най-автентичен смигдал и булгур“, „Най-автентичен хляб“, „Най-автентично ястие“ и „Най-автентичен сладкиш“. Най-добре приготвените ястия бяха определени от тричленно жури, а майсторите-готвачи бяха отличени с тематични награди.

    Празникът се организира от НЧ „Васил Левски 1929“ в село Сталево и община Димитровград.

    По време на събитието имаше кутия за събиране на дарения за подпомагане възстановяването на пострадалото от наводненията НЧ „Пробуда 1899“ в село Каравелово, община Карлово.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини