От х:

Днес в x:

Повече интерес към помощите за отопление в Хасковско, по-малко откази

Изображение 1 от 2

    Повече заявления за помощи за отопление има подадени в региона на Хасково до този момент и в същото време са по-малко отказите на заявките спрямо миналата година, отчетоха от Регионална дирекция "Социално подпомагане". Главният експерт в социалната служба Васка Атанасова уточни, че до момента са отказани помощи на 1965 души. Основна причина за това е надвишаващия средномесечен доход. Тя припомни, че рокът за подаване на заявления-декларациите изтича на 31 октомври.

    От началото на кампанията до сега молби са подали 12 079 души от областта. Най-много са кандидатстващите от община Хасково-4427 души, от Димитровградска община са подадени 1667 молби.

    За отпускане на помощта са заложени определени критерии, като имуществено състояние, сключени сделки и продадени имоти в определен срок от време, включен е и корекционнен коефицент и по принцип е трудно хората сами да изчислят дали могат да получат помощта. Затова тези, които смятат, че могат да искат подпомагането за предстоящия зимен сезон, но не са сигурни дали това е действително така, е най-добре да подадат документите си в социалната служба, посъветва експертът. Тази година помощта за отопление е 632,55 лв.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини