От х:

Днес в x:

Мобилни екипи ще събират заявленията помощите за отопление в малките населени места

    Мобилни екипи от Регионалната дирекция за социално подпомагане в Хасково ще събират заявленията за отпускане на целева помощ за отопление в малките населени места. Кампанията по подаване на декларациите започва от 1-ви юли и ще продължи до 31 октомври.

    Директорът на Социалната служба в Хасково Сийка Гелева предупреди, че целта на създадена организация по места е да бъде избегнато струпване на хората в централата на службата в Хасково.

    „Има достатъчно подготвени екипи, които ще окажат съдействие на кметовете по селата и по-малките градове в региона за събиране на декларациите. Кампанията продължава достатъчно дълго и всички заявления ще бъдат разгледани“. Тя уточни, че декларациите ще бъдат раздавани по места от кметовете, а екипите на социалната служба ще обяви график, по който документите ще бъдат събирани.

    Какъв ще е размерът на подпомагането през тази година все още се очаква да стане ясно. По принцип той се определя като месечен размер със заповед на министъра на труда и социалната политика.

    През месец май от Социалната служба в Хасково са отпуснати 694 месечни помощи на лица и семейства, чиито доход през предходния месец е бил по-нисък от определение минимален доход. Общата стойност на изплатените помощи е 73490 лева.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини