От х:

Днес в x:

Започна допълнителното подаване на заявления за помощи за отопление

    Допълнителното подаване на заявления за отпускане на помощ за отопление стартира от днес. От Областната дирекция „Социално подпомагане“ припомниха, че срокът за това е до 14 ноември.

    Директорът на Социалната служба в Хасково Сийка Гелева обясни, че подпомагането може да бъде поискано и от хората, които са подали заявления за него в предходния срок, който приключи на 31 октомври, но са получили отказ.При настоящото кандидатстване не е необходимо  да подават повторно документите си, тъй като те ще бъдат разгледани по служебен път.

    Помощта е за хората, които са кандидатствали, но са получили отказ по три причини: диференцираният им достъп за отопление надвишава или е равен със сумата до 40 лв. или са регистрирани в бюрото по труда от по-малко от 6 месеца, а е възможно да покриват изискванията и в двете ситуации.

    Заявленията могат да се подават на място в социалните служби, чрез имейла на Дирекция „Социално подпомагане“ или по пощата.

    В заявлението -декларация се декларират доходите на семейството за периода от април до септември 2022 година.

    Допълнителната еднократна помощ за отопление тази година е със сто лева повече, тя е в размер на 400 лв. и ще бъде изплатена на одобрените през месец декември.

    До крайния срок на първата възможност за получаване на помощта, който изтече преди ден, подадените декларации за получаването в Хасковска област са 14 844. Положително са резолирани 10515 заповеди, отказите са 2961. 1368 от заявленията са все още в процес на обработка.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини