От х:

Днес в x:

Променят по служебен път размера на социалните плащания, обвързани с линията на бедността

С обвързването на социалните помощи с размера на линията на бедност за страната, който е определен на 504,00 лв., от началото на година има корекции и размера на  плащанията за социално подпомагане. Линията за бедност е основа за определяне на размера на месечна финансова подкрепа, която лицата с ТЕЛК получават, напомниха от Дирекция "Социално подпомагане“ в Хасково.

Така размерът за финансова подкрепа за хората с ТЕЛК решение от 50 до 70,99 на сто степен на увреждане ще получават 35,28 лева, което е 7 % въз основа на линията на бедността. Тези със степен на увреждане от 71 до 90 на сто ще получават парична сума в размер 15 на сто от линията на бедност, което в парично изражение е 75,60 лева.

Размерът на финансовата подкрепа на лицата с над 90 на сто степен на увреждане, ще взимат 25 % от линията на бедност или 126,00 лева. А сумата за тези, които са определена чужда помощ, които получават пенсия за инвалидност поради общо заболяване или поради трудова злополука или професионална болест, ще е в размер 30 на сто от линията на бедност – 151,20 лева. При същата ситуация, но със социална пенсия за инвалидност ще се получават 287, 28 лева. Промените се отнасят от 19886 души от региона.

Определените суми за покупка на лично моторно превозно средство ще са до 2 016 лева. За преустройство на жилище- до 1 008 лев. А за балнеолечение до 403,20 лева.

Заповедите за промяна размера на месечната финансова подкрепа ще се издават служебно.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини