От х:

Днес в x:

1 °C

37 семейства със заявления за финансовата помощ за осмокласник

37 са подадените заявления до момента в социалните служби на Хасковска област за отпускането на еднократна помощ от 250 лв. за записано дете в осми клас.

Средствата са по линия на Министерството на труда и социалната политика и отпускането им е още един от механизмите за предотвратяване отпадането на децата от училище след завършване на основната степен на образование.

Документите се подават в дирекциите „Социално подпомагане“, по пощата или с електронен подпис в Системата за сигурно електронно връчване. При подаването на документите се прилагат удостоверение за брутни месечни доходи на семейството за последните 12 месеца, преди месеца на подаване. Помощта се отпуска при доход по-нисък или равен на 450 лева на член на семейството. Изключения ще се прави за деца с трайни увреждания, с един жив родител, както и за настанени в семейства на близки, роднини или в приемни семейства. Към документацията трябва да се приложи и удостоверение от съответното училище, че детето е записано в 8-ми клас и медицински протокол от Лекарска консултативна комисия, ако детето по здравословни причини не може да започне училище, но това трябва важи за не по дълъг период от 6 месеца от старта на новата учебна година.

От Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ в Хасково уточниха, че от депозираните документи до момента десет искания за десет деца са одобрени, има един отказ, а 26 от заявленията са в процес на обработка.

По 250 лв. са вече отпуснати за седем осмокласници в Димитровград, за двама в Свиленград, по едно дете получава помощта до момента от Любимец и от Стамболово.

От Хасковска община подадените заявления за финансовата подкрепа са общо десет, всички заявления са в процес на обработка.

До момента няма нето едно подадено заявление от региона за получаване на помощта за осмокласник онлайн.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Ти
  Ти си само 8 клас...
  10 -1
  15:02, 4 авг 2020
  Айде, неграмотните негри стигнали 8-ми клас. Я по един тест по Български и тогава помощи.
 • 2
  Ди
  Дидко
  3 0
  15:42, 4 авг 2020
  Това днес няма една статия дето да си поплюем...... Хасково нет явно взехте пари да не качвате такива статии ...... ама на мен ми се плюе....
 • 3
  Ма
  майка
  11 0
  15:50, 4 авг 2020
  Естествено, всички облаги са само и единствено за мангустите!
  Нашите (бели) деца, не са ли деца?! Но те са от нормални семейства, а всички циг*нки се водят самотни майки с по 10 циганета !
 • 4
  Фъ
  ФъКю
  2 0
  17:34, 4 авг 2020
  Майко, майко само чужденци.

Хороскоп за 28.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Нови запознанства и осъществени контакти ще ви насочат в дейност, различна от досегашната. Ако сегашната ви работа не ви удовлетворява финансово или по други причини момента е подходящ да помислите за смяна. Любовни завоевания ще повишат тонуса на романтичните и необвързаните от вас. Честит празник!
28 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Твърде емоционално подхождате към всяко събитие днес и това много ще ви изтощи. Намерете си занимание, което ви действа успокояващо и за което не се изискват прекалени усилия. Това ще ви помогне да възвърнете душевното си равновесие и да успеете да се насладите на днешния ден. Не пропускайте предложение за разходка или дори пътуване сред природата.
28 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Нуждаете се от повече яснота по въпросите, стоящи на дневен ред пред вас. В тази връзка ще провеждате срещи и ще търсите полезна информация, доближавайки се до целта си. Ще подновите връзката си с човек, който все още ви привлича. Уреждане на юридически и други документи.
28 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Отношенията на работното място постепенно ще се подобряват и ще се почувствате по-добре от това. За други денят ще е делови и напрегнат, но наред с напрежението ще присъства и свежото ви чувство за хумор. Благодарение на непрестанните ви усилия пред вас ще се открият благоприятни възможности за промяна на обстановката.
28 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
По-лесно ще се справите с всичко, което планирате, ако не разпилявате вниманието си в много посоки. Отделете време и за себе си, проблемите, споделени с приятели и хора, които ви обичат бързо ще намерят решението си. Зимните спортове ще ви донесат много емоции, ако имате страст към тях.
28 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
От вас зависи дали днес ще се занимавате с обичайните си задължения или с нещо, което ще ви разтовари и ще ви накара да се почувствате като новородени. Ако изберете първото, то направете го така че да не въвличате и околните и да си оставите достатъчно време за забавления и разтоварване. Среща с приятни за вас хора ще направи вечерта ви разнообразна.
28 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С изявите си творческите личности ще покажат на света поредното си превъплъщение и вдъхновение за работа. Постигнатото ще ги радва и зарежда с добри чувства. Любовта ви е силна и в името на нея сте готови на жертви. Дано обекта на вдъхновението ви осъзнае това и получите взаимност.
28 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Сговорчиви и дружелюбни сте и съвсем естествено и непосредствено създавате нови контакти. Както в професионален, така и в личен план това ще ви донесе много приятни изживявания. Днес може и да е началото на продължителна интимна връзка с отдавна желана от вас личност. Работата не ви създава допълнителни емоции и като че ли това ви устройва.
28 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако се чувствате ощетени от природата за нещо, работете, за да го превърнете в свое предимство. Можете, като не криете притеснението си, а открито го изтъквате, подчертавайки предимствата, които то ви носи. За приятните неща не е нужно да бъдете предупреждавани, те сами ще ви намерят.
28 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
За тези, които са в отпуска денят им ще бъде повече от спокоен. Романтични емоции ще ви спохождат. За деловите представители на зодията - успешни контакти и заслужени положителни оценки от високопоставени личности.
28 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Нищо не ви липсва да получите това, което искате. Достатъчно е да го пожелаете, другото само ще си дойде на мястото. Използвайте силата на разума си и търсете проявление на чистите си мисли, без да се обвързвате със съмнителни хора и условия. Дръзновението ви е вашия печеливш ход днес.
28 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да се справите с всичко, което ви предстои. В напрегнати ситуации проявявате завидно самообладание. Ваш близък ще ви поиска услуга, но най-вероятно ще се наложи да му откажете помощта си. Имате много основателна причина за това и със сигурност ще ви разбере. Нуждаете се от повече движение.
28 яну 2021
Последни новини