От х:

Днес в x:

37 семейства със заявления за финансовата помощ за осмокласник

37 са подадените заявления до момента в социалните служби на Хасковска област за отпускането на еднократна помощ от 250 лв. за записано дете в осми клас.

Средствата са по линия на Министерството на труда и социалната политика и отпускането им е още един от механизмите за предотвратяване отпадането на децата от училище след завършване на основната степен на образование.

Документите се подават в дирекциите „Социално подпомагане“, по пощата или с електронен подпис в Системата за сигурно електронно връчване. При подаването на документите се прилагат удостоверение за брутни месечни доходи на семейството за последните 12 месеца, преди месеца на подаване. Помощта се отпуска при доход по-нисък или равен на 450 лева на член на семейството. Изключения ще се прави за деца с трайни увреждания, с един жив родител, както и за настанени в семейства на близки, роднини или в приемни семейства. Към документацията трябва да се приложи и удостоверение от съответното училище, че детето е записано в 8-ми клас и медицински протокол от Лекарска консултативна комисия, ако детето по здравословни причини не може да започне училище, но това трябва важи за не по дълъг период от 6 месеца от старта на новата учебна година.

От Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ в Хасково уточниха, че от депозираните документи до момента десет искания за десет деца са одобрени, има един отказ, а 26 от заявленията са в процес на обработка.

По 250 лв. са вече отпуснати за седем осмокласници в Димитровград, за двама в Свиленград, по едно дете получава помощта до момента от Любимец и от Стамболово.

От Хасковска община подадените заявления за финансовата подкрепа са общо десет, всички заявления са в процес на обработка.

До момента няма нето едно подадено заявление от региона за получаване на помощта за осмокласник онлайн.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ти
    Ти си само 8 клас...
    10 -1
    15:02, 4 авг 2020
    Айде, неграмотните негри стигнали 8-ми клас. Я по един тест по Български и тогава помощи.
  • 2
    Ди
    Дидко
    3 0
    15:42, 4 авг 2020
    Това днес няма една статия дето да си поплюем...... Хасково нет явно взехте пари да не качвате такива статии ...... ама на мен ми се плюе....
  • 3
    Ма
    майка
    11 0
    15:50, 4 авг 2020
    Естествено, всички облаги са само и единствено за мангустите!
    Нашите (бели) деца, не са ли деца?! Но те са от нормални семейства, а всички циг*нки се водят самотни майки с по 10 циганета !
  • 4
    Фъ
    ФъКю
    2 0
    17:34, 4 авг 2020
    Майко, майко само чужденци.
Последни новини