От х:

Днес в x:

Виктория Бешлийска представи книгата си „Сърце“ в Хасково

    Известната българска писателка Виктория Бешлийска гостува в Хасково днес. Тя представи книгата си „Сърце“ в Регионалната библиотека „Христо Смирненски“.

    Виктория Бешлийска е родена и израснала в Плевен. Тя е филолог по образование.

    „Сърце“ е вторият й роман. Дебютната ѝ книга „Глина“ се превърна в една от най-четените в България за последните близо три години, като докосна сърцата на хиляди хора. Виктория Бешлийска е автор и на “Словник” – самобитен дневник, който започва с 90 архаични български думи, за да продължи с личните бележки на всеки, който вярва, че писането има пречистваща и преобразуваща сила.

    Романът „Сърце“ излезе през есента на миналата година. Авторката обясни, че написването на книгата било провокирано след семейно пътуване и посещение на Мадарския конник и пещерата на нимфите, където в съзнанието й се появило видение - образи на мъж с монашеско расо и жена. Така тя направила проучване за живота на монасите в България и потънала в темата, стигайки до първо българско царство, до Русенския Лом - място, което монасите използвали за молитва. Стъпвайки на исторически факти, детайлно проучени географски местности, писмени извори и ръкотворни творби, “Сърце” повежда назад към годините след царуването на Йоан Асен II.

    На представянето на книгата присъстваха почитатели, изпълнили читалнята на хасковската библиотека. Приветствия към авторката отправи директорът Анна Щилянова. Тя каза, че в културната институция има по няколко екземпляра от книгите на Виктория Бешлийска, които непрекъснато се заемат.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини