От х:

Днес в x:

Полицай №1 в региона показа Макс

Шефът на ОДП Хасково със сина си и Макс

Шефът на областната дирекция на МВР в Хасково Петьо Петров показа ротвайлера Макс на днешната киноложка изложба на Ямача. Синът му – петокласникът Марин обаче настоя, че кучето си е само негово, а бащата оказвал само логистична помощ при отглеждането му.

Хубавото време днес събра още повече публика от вчера на провеждащият се киноложки събор в Хасково. Право на участие в неделя имаха животните от всички породи, а не само българските, какъвто бе вчерашният регламент.

„Дете с куче” бе най-голямата атракция на изложбата. Децата бяха разпределени във възрастови групи, за животните изискването бе само да са на над три месеца. Повече от 30 породи показаха днес любителите на кучетата – от миниатюрните пинчери, през „изтривалките”, както на шега наричаха пекинезите, до огромните овчарки.

В „детското състезание” медали и награди получаваха всички участници. Малчуганите се учеха на професионално водене на животното, което, оказа се, имало многобройни тънкости. Например кучето винаги трабвало да е между водача и съдията, да се води само с една ръка и още куп изисквания.

Слънчевото време и шегите на водещите поддържаха доброто настроение на стотиците хасковлии, пристигнали на Ямача.

Тодор Кръшков  

8-годишната Дина Атанасова от Хасково с питбула си Тара. Белият натрапник е аржентински дог

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини