От х:

Днес в x:

Задържаха двама безработни като помагачи при контрабанда на наркотици за над 1.7 млн. лв.

Изображение 1 от 6

    Още двама души са задържани за опита за контрабанда на наркотици за над 1.7 млн. лв. през граничния пункт "Капитан Андреево". По случая вече беше арестувана 47-годишната Маринела Дикина. На 23 февруари са били закопчани 35-годишният Митко Каварджиев и 34-годишният Петър Балкански. На двамата мъже от град Съединение, Пловдивско, им бе наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ с решение на съдия Красимир Димитров от Окръжен съд- Хасково. Първият е сочен за подбудител и помагач, а вторият- за помагач.

    Наркотиците - 47,920 кг марихуана и 3,340 кг кокаин бяха открити в тайник на микробус „Рено“ на граничния ни пункт към Турция на 10 февруари 2024 г. Автомобилът е управляван от Дикина. В него тя пътувала с още три жени. При разглеждане на  мярката й стана ясно, че се е съгласила да превози въпросните жени до Турция срещу 300 лева. Очевидно услугата е била поискана именно от Митко Каварджиев и Петър Балкански. Преди пътуване, единият от тях прехвърлил буса на името на Дикина.

    Днес Каварджиев и Балкански бяха изправени пред съда в Хасково. Прокурорът по делото Делчо Лавчев настоя да останат в ареста. Посочи, че по делото са извършени претърсвания в два гаража, където са открити два автомобила, в които са установени тайници. В единия от тях е имало останки от марихуана. Освен това срещу Каварджиев има още едно повдигнато обвинение – за опит за контрабанда на наркотик. Стана ясно, че по случая вече има внесен обвинителен акт в Окръжен съд – Видин.

    Пред съда двамата мъже днес заявиха, че са безработни. Те поискаха по-леки мерки, за каквото пледира и адвокатът им Светлана Горанова от софийската колегия.

    В крайна сметка магистратът прецени, че обвиняемите трябва да останат в ареста до започване на наказателното дело срещу тях. Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на 5 март от 10 часа. При доказване на вина е предвидено наказание от 15 до 20 години затвор.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Пр
      Простичък
      16 -1
      20:24, 26 фев 2024
      Мястото им е в Белене и ключа от килията Дунава!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини