От х:

Днес в x:

47-годишна остава в ареста за опит за контрабанда на наркотици за 1.7 млн. лв.

Изображение 1 от 6

  47-годишната Маринела Дикина, която е обвинена за контрабанда на наркотици за над 1,7 млн. лева, остава в ареста с постоянна мярка за задържане, реши днес съдия Жулиета Серафимова от Окръжен съд - Хасково.

  Жената е от Перущица, но живее на квартира в Пловдив. Арестувана е на 10 февруари тази година, на граничния пункт „Капитан Андреево“ с микробус Рено, в който пътували още три жени. При митническата проверка в тайник на автомобила са открити 47,920 кг марихуана и 3,340 кг кокаин. Стана ясно, че по време на инспекцията, Маринела била притеснена. Тя твърди, че не е знаела, че в превозното средство има скрит наркотик.

  Служебният й защитник-адвокат Гергана Караджонова поиска клиентката й да бъде освободена от ареста с по-лека мярка, различна от „задържане под стража“. Юристката заяви, че по делото няма данни, сочещи за умисъл в деянието. Каза, че Маринела се съгласила да превози въпросните жени до Турция срещу 300 лева. Услугата била поискана от двама мъже, които имали любовни отношения с две от пътничките в буса. Преди пътуването единият от мъжете прехвърлил микробуса на името на Маринела, тъй като й казал, че според изискванията в южната ни съседка, водачът трябва да е собственик на автомобила.

  Прокурорът по делото Делчо Лавчев пледира обвиняемата да бъде оставена в ареста. Той изтъкна, че Маринела е пътувала 50 пъти до Турция.

  В крайна сметка магистратът прецени, че Маринела ще остане в ареста, тъй като от събраните до момента доказателства може да се направи обоснова предположение за авторството на деянието. Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд в Пловдив в 3-дневен срок. При доказване на вина се предвижда наказание от 15 до 20 години затвор и глоба от 200 000 до 300 000 лева.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Ба
   БАЛЪКОВИ
   7 -6
   21:00, 13 фев 2024
   Получава се лоша картина!На всеки може да се случи,да не дава Господ.
  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини