От х:

Днес в x:

Саръбоюков с поредно отличие

Един от най-добрите млади български атлети Божидар Саръбоюков получи поредно признание.

Състезателят на „Хеброс“ (Харманли) получи приза за „Изгряваща звезда на Асоциацията на Балканските атлетически федерации“ при подрастващите атлети. Това стана по време на Балканската атлетическа гала в Истанбул, която се организира от АБАФ.

19-годишният Саръбоюков, който спечели и анкета за „Атлет на България за 2023“ на списание „Атлетика“, направи добри класирания в двата хоризонтални скока – на дължина и троен скок.

В началото на годината той подобри националния рекорд на скок дължина за юноши под 20 години със 7.97 м и зае четвърто място на европейското първенство в зала за мъже и жени в Истанбул.

През лятото, по време на европейското първенство за юноши и девойки под  20 години в Йерусалим, Божидар премина на два пъти над рекорда на скок дължина с 8.18 и 8.22 м. С тези резултати остана само на сантиметър от европейската титла, но получи квота от Световната атлетика за световното първенство за мъже и жени.

На троен скок възпитаникът на треньора Димитър Карамфилов също остана със сребърен медал в Йерусалим с личен рекорд от 16.25 м.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини