От х:

Днес в x:

Сигнали за нарушения още със старта на изборния ден в Хасково. Избирател гласува с двойна бюлетина

    Изборната надпревара за местни власти в Хасково започна още на старта със сигнали за нарушения. На първия брифинг за деня председателят на Общинската избирателна комисия Добромир Якимов съобщи, че има агитационни материали на  една от политическите партии, разлепени на по-малко от 50 метра от изборната секция, която е разположена в училище. Проверката е започнала и предстои произнасянето на ОИК.

    Сигнал е постъпил за гласуване на избирател с две бюлетини. Объркването е дошло от страна на член на секционната избирателна комисия, който му е подал погрешно екземплярите. В този случай не са спазени методическите указания на ЦИК, поясни Якимов. Предупреден е съответният член и са му дадени оказания да е по-стриктен. При повторен гаф ще му бъде наложено нарушения.  Дублираната бюлетина е в изборната кутията, но няма втори печат и тя ще бъде отчетена като недействителна, поясни шефът на ОИк 

    Всички 152 секции в община Хасково са отворили навреме в 7 часа тази сутрин. В 5-6 от СИК-овете не са се явили членове, в една не се е появил председателят, но навсякъде е отреагирано навреме и са направени заменки, като комисиите са окомплектовани в необходимия състав.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини