От х:

Днес в x:

Задържаният за наркотици от с. Сталево: Постановка е, не съм извършил престъпление

Изображение 1 от 4

    Постановка е, не съм извършил престъпление. В домовете ми няма нищо открито. Не съм бил в кола, нищо не съм хвърлял. Мога да дам доброволно тестове за наркотици, от 2 години не съм употребявал, каза пред съда днес 30-годишният Недялко Младенов от с.Сталево. Той е с обвинение за притежание на наркотици -амфетамин и канабис за над 300 хил.лева.

    Той беше задържан след гонка с полицията и издирване, след като на 27-юни автомобил БМВ не спря на подаден сигнал от патрул за проверка в района между Хасково и с. Клокотница. При преминаването му обаче полицаите засякоха мъж от седалката до шофьора да изхвърля пакети през прозореца на возилото. Оказа се, че става въпрос за 7, 2 кг. амфетамин, на стойност 217 050 лева. Първоначалният наркополеви тест показа, че съдържанието на пакетите е хероин, но след лабораторна експертиза заключението беше променено.

    Впоследствие, с помощта полицията в Стара Загора, беше издирен и задържан водача и собственик на лекия автомобил. А на 28 -и юни в Карлово бяха установени и спътниците му - жена и мъж- подсъдимият Недялко Младенов.

    Междувременно в необитаем имот до дома на Недялко в с.Сталево беше открит бидон с 6,1 кг синтетичен чай за пушене, 3 кг амфетамин, 100 конопени семена и около 20 млилитра прекурсор за обработка на синтетичния чай.

    В съда днес стана ясно, че тримата от БМВ -то се познават добре. Разбра се, че спътниците на Недялко от колата са свидетели по повдигнатото му обвинение. Според 30-годишният мъж именно те двамата са го натопили. Недялко обясни пред съда, че до 25-и юни е бил на море, а след това в Карлово при майка си, като не е напускал града на 27-и юни.

    Освен това посочи шофьора на колата като дилър на дрога и описа случаи наскоро в Стара Загора, където е бил с него и е станал пряк свидетел на престъпната му дейност.

    Недялко обясни, че спътникът му също е от с. Сталево и домът му е в близост до неговия, както и до необитаемата постройка, където е намерен бидона с наркотици при претърсванията от органите на реда.

    Недялко Младенов има предишни присъди за пласиране на дрога и за шофиране след употреба на наркотици. Първата му е от 2012 година и по нея е реабилитиран. Последната му е от 2021 година - месеца условно с изпитателен срок от 3 години и настоящото деяние, за което е обвинен, е извършено в изпитателния срок.

    Въпреки поисканата от адвоката на Недялко по-лека мярка- “домашен арест“, съдията от Хасковския окръжен съд Деляна Пейкова постанови най-строгата мярка -“задържане под стража“. Определението може да бъде обжалено пред Апелативен съд в Пловдив.

    Наказанието, което може да бъде наложено на обвиняемия при доказване на вината му, е затвор от 5 до 15 г. и глоба от 20 000 до 100 000 лева.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ал
      Александра
      22 -1
      17:26, 1 юли 2023
      Нагъл и ненаказан. Ако случаят не се изясни ще се стигне до нов терористичен акт подобен на този през 2019г. : палеж на автомобил в подземен гараж пълен с коли в сграда пълна с деца
    • 2
      Въ
      Възмездие
      13 -2
      17:04, 2 юли 2023
      Тази селска амеба трябваше да бъде с осъдителна присъда за палеж в подземен гараж още през 2019г.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини