От х:

Днес в x:

Божидар и Ирен Саръбоюкови ще се състезават на Европейското първенство

Изображение 1 от 2

    Световният вицешампион за юноши на скок височина от 2022-а Божидар Саръбоюков и сестра му Ирен Саръбоюкова ще участват в Европейското отборно първенство в Силезия. Двамата възпитаници на харманлийския клуб по лека атлетика „Хеброс“ ще бъдат част от националния отбор на България. Божидар ще се състезава на скок дължина, а Ирен – скок височина.

    Българският тим е във втора лига и ще мери сили със селекциите на Румъния, Естония, Унгария, Дания, Словения, Литва, Словакия, Латвия, Хърватия, Исландия, Сърбия, Кипър, Молдова, Украйна и Люксембург.

    Състезанията в трите лиги на Европейския отборен шапионат ще бъдат на новия стадион в град Ходжов от 20 до 25 юни, а българските атлети ще се състезават в следобедните часове на 20, 21 и 22 юни.

    Междувременно от Българската федерация по лека атлетика, съобщиха, че един от най-добрите ни атлети на гюле и диск в последните години Росен Карамфилов стана баща на 10 юни 2023-а.

    Съпругата на Карамфилов Иванка роди момиченце в болница в Осло, Норвегия с размери 48 см и 2.8 кг. Детето ще носи името Рая Росен Карамфилова.

    Дядо на Рая е Димитър Карамфилов – баща на Росен и един от най-успешните треньори в България през последните години.

    Росен Карамфилов е бронзов медалист на гюле (5 кг) от световното първенство за юноши и девойки под 18 години в Маракеш през 2005-а. Следващата 2006-а Карамфилов постави световен рекорд с 5-килограмовото гюле за юноши с 22.05, а след това при мъжете завоюва 11 титли на България от летни шампионати на диск винаги с резултати над 50 метра. Личните рекорди на Росен Карамфилов при мъжете са 18.55 на гюле и 58.90 на диск.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини