От х:

Днес в x:

Над 3,8 млн. лв. надвнесени данъци върна НАП Хасково

Над 3,8 млн. лв. надвнесени данъци възстанови НАП на хасковските данъкоплатци, които са се възползвали от правото си на данъчни облекчения в рамките на тазгодишната данъчна кампания по деклариране на доходите, изплатени на физически лица.

Най-масово ползвани са данъчните облекчения за деца и деца с увреждания, чийто размер тази година бе още по-висок, коментират от офиса на НАП в Хасково. След тях по популярност се нареждат облекченията за намалена работоспособност, на млади семейства с ипотечен кредит, за сключена застраховка „Живот“ и извършен ремонт у дома.

Най-много средства – близо 1,8 млн. лв. са влезнали обратно в семейните бюджети през месец март, когато обявяването на доходите достигна своя пик, благодарение на електронната услуга на НАП „Предварително попълнена данъчна декларация“. Общо, по време на кампанията, от данъчни преференции с подаване на годишна данъчна декларация в НАП се възползваха 6 428 лица от област Хасково – с около хиляда повече в сравнение с 2022 година, като документите за прилагане на облекчения се разглеждаха приоритетно.

96% от сумите, заявени за възстановяване към офиса на приходната агенция в Хасково, са изплатени до 3 дни след подаване на декларациите, а останалите средства – до 1 месец от постъпване на документите след извършване на проверка.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини