От х:

Днес в x:

РИОСВ-Хасково: Кметът да организира почистването на горялото незаконно сметище край „Република“

Експерти от РИОСВ-Хасково и представител на Община Хасково извършиха проверка след пожара в нерегламентираното сметище край хасковския квартал „Република“, който избухна на 8 януари 2023 г, съобщиха от екоинспекцията.

Инспекцията е извършена ден след публикацията в Haskovo.net от неделя със заглавие „Отново пламна незаконното сметище край „Република““. При пожара се издигаха пушеци, които се забелязваха от далечни райони на Хасково.

При проверката служителите на двете институции са констатирали, че в района на бившата „Ерозия“ има наличие на смесени битови отпадъци, излезли от употреба гуми, строителни отпадъци. Установено е наличие на следи от горене на боклуци.

Изготвен е констативен протокол и е дадено предписание на кмета на община Хасково да организира почистването на отпадъците. Срокът за изпълнение на предписанието е до 9 март 2023 г., като е съобразен със зимния период и значителния обем отпадъци.

„РИОСВ-Хасково ще извърши проверка за изпълнението на даденото предписание след изтичане на определения срок. При неизпълнение ще бъдат предприети съответните административнонаказателни мерки“, предупредиха от екоинспекцията в Хасково.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини