От х:

Днес в x:

Задържаха мъж с над 500 000 цигари и пурети в гараж

    53-годишен мъж е привлечен като обвиняем за държане на 24 940 кутии цигари и 690 кутии пурети без акцизен бандерол на обща стойност 137 416 лева, съобщиха от прокуратурата.

    На 16 декември 2022 г. полицаи от Областната дирекция на МВР – Хасково са провели спецакция и са извършили проверка на гараж на улица „Васил Левски“ в Свиленград, собственост на З.А. По време на проверката са открити и иззети 502 250 къса тютюневи изделия, всички без акцизен бандерол, съобщиха от полицията.

    По образуваното бързо производство до момента са извършени разпити на свидетели, изготвена е оценителна експертиза и са събрани и други писмени доказателства.

    Обвиняемият З.А. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Работата по случая продължава под надзора и ръководството на прокурор.

    В хода на операцията, по същото време в Харманли е проверен имот на улица „21 септември“, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково. В него са открити 420 къса папироси, предадени с протокол от 70-годишният си собственик. На мъжа е съставен акт по Закона за акцизите и данъчните складове.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини