От х:

Днес в x:

В Харманли засадиха дървета като символ на началото на живота

Изображение 1 от 4

    Харманлийци се включиха заедно със своите деца и внуци днес в инициативата на Общината и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни „Посади дърво – остави отпечатък в бъдещето“. Акцията по залесяване е посветена на Денят на християнското семейство и младеж – Въведение Богородично.

    Според църковните книги на  21 ноември  Богородица била обречена от родителите си на Бога още преди рождението си. Когато навършила три години, те я завели в храма в Йерусалим.

    Въведение Богородично за първи път се е отпразнувал като самостоятелен празник през 715 г. През 543 г. император Юстиниан Велики построил в Константинопол църква, посветена на Въведение Богородично.

    Според църковния ни календар празникът попада в периода на Коледните пости. На този ден вярващите приемат Свето причастие, а с него и нови сили за духовен растеж и борба със злото – в себе си и в света.

    Семейното ходене на църква на този ден и до днес символизира влизането на тригодишната Мария в храма и напомня на родителите за духовните им задължения към децата.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини