От х:

Днес в x:

КАТ глоби водача на Форда, не осигурил предимство и блъснал кола на МВР

    Водачът на лекия автомобил Форд е причинил вчерашната катастрофа на кръстовището на улиците „Пирин“ и „6-ти септември“ в Хасково, съобщиха от „Пътна полиция“ в областния град след запитване на Haskovo.net. Припомняме, че инцидентът стана около 10 часа в сряда.

    Фордът е бил шофиран от млад мъж. Той заяви, че се е движел по улица „Пирин“ и спокойно е навлязъл в кръстовището, мислейки си, че е с предимство. След инцидента разбрал, че трябвало да пропусне преминаващата кола, тъй като пред него е имало знак за без предимство, но той бил обърнат и не се виждал от позицията му.

    Така при навлизане в кръстовището се е блъснал в немаркирания полицейски автомобил, шофиран от служител на МВР. При удара няма пострадали хора, но по колите бяха нанесени сериозни материални щети. Беше съборен и бетонен конус.

    След инцидента живеещите в района се чудеха кой трябва да понесе вина за инцидента, тъй като, ако се абстрахираме от обърнатия пътен знак, Фордът се явява дясностоящ и той е с предимство.

    От КАТ обаче са се съобразили с действителната регулация на кръстовището. Съставен е акт на виновния водач – на Форда, който е е отнел предимството на Опела. Двамата шофьори са тествани за алкохол, но промили не са отчетени.

    Часове след катастрофата вчера на място беше поставен нов пътен знак, не за път без предимство, а знак „Стоп“.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини