От х:

Днес в x:

30 000 евро и 30 000 лева са задигнати от чейндж бюрото в Хасково

    30 000 евро и 30 000 лева са задигнати от чейндж бюрото до автогарата в Хасково. Това съобщи днес от районният прокурор на Хасково Румен Сираков. Парите са откраднати между 22:30 и 3:00 часа снощи.

    Обменното бюро се намира в блок на булевард „Съединение“, който е с два входа. Извършителят или извършителите са влезли през задния вход, минали са през коридора и мазето, изкъртили са стена към чейндж бюрото и от касата са задигнали парите, които били оборотни.

    Въпреки взломяването, не се е задействала системата на СОД. "Липсата на парите била установена от служителя в чейндж бюрото около 9 часа тази сутрин, когато той дошъл на работа", каза заместник-директорът на МВР-Хасково комисар Николай Бакърджиев.

    Издирването на извършителите продължава. „Надявам се те да бъдат разкрити по най-бързия начин и да понесат своята наказателна отговорност“, каза Румен Сираков. Той допълни, че работят по няколко версии. Не се ангажира да посочи колко души евентуално са участвали в обира.

    "Извършени са огледи, иззети са веществени доказателства, предстои да бъдат назначени експертизи, разпитани са и дузина свидетели", казаха наблюдаващият прокурор Мирослав Кръстев и колегата му Румен Сираков.

    По случая с взломната кражба е образувано досъдебно производство.

    На вратата на обменното бюро има поставена табела, от която е видно, че материалното отговорно лице е Сание Юсуф. Според запознати обаче обектът се стопанисва от хасковлия.

    Днес следобед беше започнал ремонт на изкъртената стена в мазето.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Кр
      Краси мотокрос
      21 -1
      06:59, 4 ное 2022
      Странно, няма коментар . Сигурно никой не е компетентен . Той и пощата никой не я беше обрал , стана си така от самосебе си .
    • 2
      Bl
      Blessings
      15 -1
      08:14, 4 ное 2022
      Абе, г-н наблюдаващ прокурор, кажи колко дознатели се махнаха заради отношението ти, и какъв капацитет за разследване остана в МВР
      • 0
        0
        10 -2
        08:47, 4 ное 2022
        Такъв е капацитета за разследване. Никой вече не работи с криминалния контингент. Доносници , агенти , информатори , заисими-няма такива. Иначе ми е интересно , кой е разрешил да се отреже плочата на сградата , да се измести назад с два метра и да се вземе част от мазето за да се направи помещението. И на застрахователя до него. Гледам дюнера в съседство с и злиза до улицата. Тук плочата отрязана два метра навътре.
        Яко рушвет е играло да се наруши по този начин конструкцията
    • 3
      Gh
      ghj
      10 -1
      09:25, 4 ное 2022
      За момента се знае само, че чеичбюрото не е на Веско п***та
      • Ве
        Весо
        7 0
        15:06, 4 ное 2022
        На мен ли бе ? Ко ? Не !
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини