От х:

Днес в x:

Служителите от Хасковската инспекцията по труда засадиха дървета на професионалния си празник

    С акция по залесяване в един от парковете на кв."Бадема" служителите от Инспекторите по труда в Хасково отбелязаха професионалния си празник. На 3-ти ноември се навършват 115 години от създаването на Институцията. На тази дата през 1907 година с указ на княз Фердинанд е създаден първообразът на днешната Инспекция по труда в България.

    „Този ден е значим за нас, защото институцията, в която работим, осъществява цялостен контрол по трудовото законодателство и по безопасните и здравословни условия на труд. Освен това и контрола по законодателството за изпълнение на държавната служба, трудовата мобилност и миграция, насърчаването на заетостта, в това число и на хората с увреждания“, посочи директорът на Инспекцията по труда в Хасково Кирчо Кирев. Той поздрави колегите си за празника и им пожела да са здрави и с професионализъм, и усърдие да извършват ежедневната си работа.

    По думите на Кирчо Кирев радващото е, че все повече от трудово ангажираните хора у нас знаят правата си, но и задълженията си.

    Има още какво да се желае от работодателите по линия на това да са по-изрядни в предлаганите условия на труд, но като цяло манталитетът у нас по спазване на трудовото законодателство определено е променен, казва директорът на инспекцията по труда в Хасково. „Една от основните ни задачи е не толкова обърната към наказанията, а към превенцията, защото по-добре е хората да спазват законодателството и когато отидем на проверка, да установим, че всичко е наред и няма ощетени.“, коментира той.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      а сега всички за по един акт дето не спазват правилата !!!
      къде им са каските ? къде им е работното облекло ? къде им са останалите предпазни средства !!!
      дето да дават пример те сами се изложиха !!!
    • 2
      Fb
      FB
      1 -1
      15:23, 4 ное 2022
      ОТ километри си личи, че нямат нищо общо с труда.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини