От х:

Днес в x:

Математическата гимназия в Хасково изпрати юбилейния си 50-ти випуск в много цвят и с настроение

    В юбилейната 50-та година от основаването си Природо-математическата гимназия “Акад. Боян Петканчин“ в Хасково изпрати днес Випуск 2022 с много настроение и пъстрота.

    Преди да си вземат последно довиждане със своите преподаватели абитуриентите аплодираха знамето на училището на традиционната церемония по предаването му на съученици от следващия випуск.

    Гости на празника бяха заместник-кметовете на община Хасково Динко Тенев и Мария Вълчева.

    С пожелания да бъдат горди със себе си и да отстояват своето, защото завършват средното си образование в едно от най-елитните училища в Хасковска област, а оттук насетне преминават към по-вещото училище-това на живота, приветства абитуриентите заместник-кметът Динко Тенев.

    Под арката от балони за последен път преминаха към местата си в училищния строй абитуриентите от 12 клас. Тези от 12а в профил “Математика с английски език“, с класен ръководител Маргарита Гюлева, остават верни на девиза “Бързай бавно-целта е ясна“. Завършващите от 12б клас „Информатика с английски език“, с класен Валентина Мерджанова, си тръгват, водени от девиза „Върхът е за мен!“.

    Начело с класната си Ваня Влашинска и Дарина Николова от 12в кл. в „Информационни технологии с английски език“, също минаха пред строя със заявлението, че „не търсят слава, но имат цели, които следват“. От паралелка „Информатика и информационни технологии с английски език“, с класен Павлина Краева, влизат в новия етап от развитието си верни на девиза „Човекът е оцелял, защото се е смял“. От 12 д клас в „Биология с английски език“, с класен ръководител Веселина Иванова ,остават верни на принципа „Важен е крайният резултат“.

    Директорката на Математическата гимназия Гергана Петрова поздрави абитуриентите и връчи наградите на най-добрите. Тя пожела на добър път на младите хора и благодари на учениците, преподавателите и родителите. „Работили сме заедно с искрен диалог и разбирателство-една от основните предпоставки за немалкото успехи, постигнати от учениците“, посочи Петрова и пожела на завършващите да развиват онези способности и умения, които ще ги направят успешни, щастливи и удовлетворени от живата си.

    Почетни грамоти за извънкласна и извънучилищна дейност получиха: Моника Джелепова от 12а кл, Георги Георгиев от 12в клас, Станимира Добрева 12д Мартина Топузова 12а кл.,

    Грамота „Млад спортист„ получиха Мариан Арабаджиев от 12б кл. и Богомила Марчева от 12б кл. „Най- добър ученик в областта на училищната дейност“ е Димитър Бялков от 12б кл.

    Носител на приза „Най-добър ученик в областта на математиката“ е Деян Делчев 12б кл,

    който е с шестица от предварителния изпит в Техническия университет в София. „Най-добър ученик в областта на информационните технологии“ е Димитър Девинизов 12г кл. Призът за „Най-добър ученик в областта на информатиката“ е за Димитър Тодоров от 12г кл.

    Отличието за „Най-добър ученик в областта на математическата лингвистика“ получи Калоян Костов от 12б кл., а за „Най-добър ученик в областта на природните науки“ -Аделина Топалова от 12д кл. За „Най-добър ученик в областта на чуждите езици“ е отличена Евгения Евтимова от 12б клас.

    Ученик на Випуск 2022 г. е Дарена Георгиева от 12б кл. Тя получи и наградата на името на “Марко Марков, който е сред възпитаниците на ПМГ от първия випуск, която й връчи Здравко Марков, почетен гост на празника.

    „ Учител на годината“ стана старши учителят по информатика и информационни технологии и дългогодишен ръководител на отбора по информатика и информационните технологии в Математическата гимназия Коля Петрова. „Всичко, което може да се направи за едни млади хора, за да бъдат успешни, вие го можете и го правите“, обърна се към преподавателката директорката на гимназията Гергана Петрова.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини