От х:

Днес в x:

ПМГ-Хасково домакинства на 40-та Национална олимпиада по информатика

  Природо-матаметическата гимназия „Акад. Боян Петканчин“ домакинства на Националния кръг на 40-та Национална олимпиада по информатика.

  Тази вечер в зала „Хасково“ беше официалното откриване на надпреварата и техническата конференция. Участниците в Хасково приветстваха заместник-кметът на града Мария Вълчева и началникът на Регионалния инспекторат на образованието Силвия Касабова.

  През следващите 2 състезателни дни 128 ученици, разпределени в пет възрастови групи от цялата страна, ще покажат знания в надпревара за медалите. До този етап стигат най-добрите млади информатици от страната, преминали през общински кръг и с резултата от областния : за група А – първите 32 ученици и тези, които имат точките на 32-ия, за група C – първите 25 ученици и тези, които имат точките на 25-ия и за групи B, D и E – съответно първите 21 ученици и тези, които имат точките на 21-ия в групата.

  До финалния кръг на олимпиадата от училището домакин достигнаха 3-ма ученици от школата по информатика по НП ”Ученически олимпиади и състезания” с ръководител Коля Петрова- Мартин Недев, Никола Манолов и Димитър Шапатов.

  Източник: Haskovo.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

  Още новини

  Последни новини