От х:

Днес в x:

Празничната седмица в Математическата гимназия с три благотворителни каузи

    С много настроение започна празничната Коледна седмица в Природо-математическата гимназия „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково. 
     
    Инициативите в нея са организирани от Ученическия съвет. Неговият председател Габриела Ганчева обясни, че седмицата е посветена изцяло на благотворителността в училище под мотото „Всяка кауза си заслужава, ако помогнем на поне един човек“.
     
    Три са каузите, които учениците от математическата гимназия подкрепят. Сумите, които ще бъдат събрани от базара за сувенири и картички, ръчна изработка и предстоящия през седмицата за кулинарни изделия, ще бъдат разпределени за подпомагане на лечението на 5-годишния Даниел Антонов от Хасково, който е с диагноза злокачествен рак на костите и за 22-годишния Лозко Добрев от Хасково, който се нуждае от спешна трансплантация заради диагнозата хепатоцелуларен карцином на черния дроб.
     
    Третата благотворителна кауза, която подкрепя Математическата гимназия е „Ръка, която дава-не обеднява“. Кампанията набира средства чрез благотворителни кутии за закупуването на хранителни продукти за самотно живеещи възрастни хора от селата на хасковки регион и се провежда съвместно с доброволци от „Crossfit Army“.
    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини