От х:

Днес в x:

Баскетболистите на Хасково завършиха 2022 г. с успех в мач с кауза

    Баскетболният тим на Хасково завършва с успех календарната година в А група, регион Юг. На свой терен, воденият от Янко Желев тим, се наложи с категоричните 99:55 над отбора от Пловдив „3.6.9“.

    Хасковлии държаха предимството през целия мач, макар в игра да не бе един от топ реализаторите на шампионите Динко Христов, който лекува травма. С тази победа отборът натрупа 20 точки в актива си и е на първо място във временното класиране, но и с мач напред от втория в класирането тим- „Хебър“, който взе днешния си мач срещу „Вихър“ –Айтос.

    Победата на Хасково е още по-голяма днес,  тъй като мачът беше и с благотворителна кауза. Спортистите  излязоха на терена с отворени сърца и се включиха заедно със своята публика в събирането на средства за 5-годишния Даниел. Момченцето от Хасково е с диагноза злокачествен рак на костите и се нуждае от средства за лечение в чужбина, което вече започна.

    В дарителски кутии в зала „Дружба“ всеки, пожелал да се включи за събирането на средства, пусна своето парично дарение. В зямана на това бяха изтеглени имена на хора от публиката, включили се в кампанията, които получиха екипи, календари и топка с автографите на шампионите. А за изтеглянето на късметлиите асистира сестрата на Дани. В залата беше и бащата на момчето.

    По време на паузата всеки, пожелал можеше да стреля в зоната за 3 точки, като за всяко точно попадение спонсори на БК “Хасково“ дариха по 100 лева, отново за каузата за Дани.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини