От х:

Днес в x:

Оставиха в ареста тираджията, задържан с рекордните 378 кг марихуана

Изображение 1 от 5

    В ареста остава 40-годишният Айхан Караарслан, който беше задържан с рекордните близо 378 кг марихуана на стойност 6 044 480 лева. Това реши днес съдия Даниела Николова от Окръжен съд – Хасково.

    Наркотикът беше открит на 5 март 2024 г. в товарен автомобил „Мерцедес“ с прикачено полуремарке при митническа проверка на граничния пункт „Капитан Андреево“. Тирът е бил управляван от обвиняемия турски гражданин. В автомобила били превозвани пластмасови палети. 

    При разглеждане на мярката му за неотклонение днес адвокатът му Недялко Паталов пледира за по-лека мярка с мотив, че клиентът му не приема вината по повдигнатото обвинение и твърди, че наркотикът е бил натоварен в автомобила без негово знание.

    Прокурорът по делото Цветослав Лазаров настоя чуждият гражданин да бъде оставен в ареста, което беше уважено от съда. Магистратът прецени, че от събраните към момента доказателства, от щателната митническа проверка, протоколи за претърсване и изземване, разпитаните свидетели и веществени доказателства се установява, че Караарслан е автор на престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност. Съдът намира, че е налице реална опасност той да се укрие или да извърши престъпление, като в тази насока взе предвид, че мъжът е чужд гражданин и липсва уседналост в България.

    С тези мотиви му бе наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на 14 март от 10 часа. При доказване на вина е предвидено наказание от 15 до 20 г. затвор и глоба от 200 000 до 300 000 лева.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      До
      Дознател Светулков
      3 -2
      22:43, 8 мар 2024
      Митничарите се усъмнили по външният вид на тиражията понеже изглежда на ислямист буквално от ислямска държава и са претърсили камиона за бомби и са се натъкнали на суха листната маса .
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини