От х:

Днес в x:

Тираджията, заловен с марихуана за 6 млн.лв. на „Капитан Андреево“, остава в ареста

Тираджията, който беше задържан на Граничния пункт „Капитан Андреево“ с рекордно количество от близо 378 кг. марихуана преди дни, остава в ареста. Постоянната мярка за задържане под стража на турския шофьор Айхан Карааслан, наложена му от Окръжен съд Хасково, е потвърдена от апелативните магистрати в Пловдив.

Обвиняемият е чужд гражданин, няма регистриран в Република България адрес, няма установеност в страната, а от там и се обуславя опасността той да се укрие при по-лека мярка за неотклонение от „задържане под стража“, се обосновава решението на Апелативен съд -Пловдив.

Наркотикът беше открит в турски камион, превозващ пластмасови плоскост на 5 март вечерта на трасето за изходящи товарни автомобили на българския граничен с Турция пункт.

По-късно стана ясно, че тирът е тръгнал от Великобритания, но в Германия полуремаркето е прикачено към друг влекач, след това през Румъния влиза в България по маршрута си към  Турция.

Пред Хасковския окръжен съд Карааслан посочи, че не е знаел, че вози забранена стока.

При доказване на вината му за това престъпление го грози наказание затвор от 15 до 20 години и глоба от 200 до 300 хил. лева.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини