От х:

Днес в x:

Задържаха рекордно количество марихуана за 6 млн. лв. на „Капитан Андреево“

Изображение 1 от 3

    Рекордно количество от близо 378 кг. марихуана задържаха на ГП „Капитан Андреево“ . Стойността на заловената дрога е малко над 6 млн. лева. Това съобщиха на брифинг днес окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов и началникът на граничния пункт Георги Господинов.

    Наркотикът е открит в камион с турска регистрация на 5 март вечерта на трасето за изходящи товарни автомобили.

    Камионът е тръгнал от Великобритания, но в Германия полуремаркето е прикачено към друг влекач, след това през Румъния влиза в България по маршрута си към  Турция.

    Канабисът е открит в товарното помещение на полуремаркето сред основно декларираната стока пластмасови плоскости. Дрогата е била разпределена в 344 полиетиленови плика в кашони.

    Задържан е шофьорът на кимиона - 40-годишен турски гражданин.

    При доказване на вината му за това престъпление го грози наказание затвор от 15 до 20 години и глоба от 200 до 300 хил. лева.

    Според властите най-вероятно става въпрос за случай на индивидуална контрабанда, но се разследва и възможността  незаконният трафик да е част от канал за дрога.

    Предстои Хасковският окръжен съд да гледа мярката за неотклонение на шофьора.

    По данни на Агенция „Митници“ през миналата година на ГП „Капитан Андреево“ са разкрити 19 опита за пренасяне на наркотици. Общото тегло на разкритата дрога е 275 килограма.

    По отношения на пътя на дрогата от Агенция „Митници“ обясниха, че канабисът и коката идват от Европа и отиват към Турция. Трафикът на хероин е спаднал, заради процеси в Близкия изток, които касаят пряко производството му, но той по принцип пътува от Турция към Европа.  Марихуаната се произвежда в Европа, а кокаинът идва в България от големи европейски пристанища. Хашишът също идва от Близкия изток, а в обратната посока е трафикът на синтетичната дрога.

    Пламена Пилитова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини