От х:

Днес в x:

Добрият пример: Възпитаници на ПМГ дариха лаптопи за ученици в нужда

Два лаптопа с необходимата операционна система за онлайн обучение дариха на Природо-математическата гимназия „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково нейни бивши възпитаници.

Дарителите Васил  Митев и Димитър Димитров  са от випуск 2013 на елитното училище от профил „Софтуерни и хардуерни науки“, с класен ръководител Антоанета Никова.

Разбрали за недостига в световен мащаб на компютри, необходими за онлайн обучението, вече порасналите момчетата са се свързали с класната си ръководителка, за да заявят желанието си да помогнат.

Така днес дарители са предали лично на директорката на гимназията Гергана Петрова компютърните устройства. Те ще бъдат предоставени на ученици, които са с добри резултати в учебния процес и имат нужда от подкрепа с качествена техника, за да продължат развитието си в условията на дистанционното обучение. Децата, които ще получат новите лаптопи  ще бъдат избрани след консултация на педагогическия съветник Гергана Атанасова с класните ръководители, уточни директорката на гимназията.

„Днес това е добрият пример. Присъединяваме се към посланието на Васил Митев и Димитър Димитров, което е: Всеки се ражда с равен потенциал и сам решава в каква степен да го развие. Нека стимулираме потенциала на децата си“, сподели още Гергана Атанасова.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Бъ
    бъзз
    16 -5
    17:24, 2 дек 2020
    А Станчо и областната кога?
  • 2
    Бр
    бррр
    11 -7
    18:27, 2 дек 2020
    Къде е пРезидента ? Нали е завършил това школо и портрета му виси наред със Ботев и Левски? Къде е президентската коледа? Къде е човека с най-високата държавна заплата?
  • 3
    Ап
    апел
    15 -5
    19:05, 2 дек 2020
    Гери, стига си се снимала тук и там. Вземи да си озъптиш откачалките - дистанционно обучение не е равно на терор над учениците! Минчовата дето не може по месец и повече да провери едни контролни, и по още толкова не може да си нанесе оценките в дневника, работи по мнение и само на любимиците си спестява двойките пък други тормози! Славовата - дето се заяжда за всичко, което се отговори и не приема ничии отговори, ако не се цитират дословно нейните мисли,същата която дава секундни контролни, не оставя време да се прочетат въпросите, камоли да се отговори - ама иначе един нормален тест не може да изготви специалистката. И още има, ама тия двете са фаворитки!
    • Бо
      Боян Петканчин
      5 -5
      01:34, 3 дек 2020
      Хайде сега ревльовци ,
      кви домашни сте видели вие ?
      ....
      Едно време по математика например се казваше:
      "Решете всички задачи от страница 297 до страница 316 том Първи на Коцето Петров за утре"
      ....
      Тестовете възпитават само покер-джии,
      а едно време с истинските домашни ставахме хора.
      ....
      И сина беше същия ревлив Гейчо докато беше в една ПМГ
  • 4
    Ба
    Бай ХОЙ
    4 0
    10:21, 3 дек 2020
    Браво за, "необходимата операционна система за обучение".
  • 5
    Ад
    Адмирации
    3 -1
    10:48, 3 дек 2020
    Браво момчета!
  • 6
    Ма
    математика и геометрия
    0 -1
    14:33, 3 дек 2020
    Президента ни е пълен боклук и муха без глава пълно дърво! И какъв то пиар да му правят пак си остава дърво и дебил!

Още новини

Последни новини