От х:

Днес в x:

35 °C

Любен Балтаджиев със сребро, част от Националния отбор по математика

Зрелостникът от ПМГ "Акад. Боян Петканчин" в Хасково Любен Балтаджиев завоюва сребърен медал на Националните пролетни математически състезания за 2021 година.

Дванадесетокласникът от Хасково остана само на точка от отличения със злато, класиран на първо място ученик от Софийската математическа гимназия.

С постижението си от това състезание и с добрите си класирания през годината, сред които са и бронзовият медал от Жаутиковската олимпиада, сребърният медал от Есенния математически турнир и първата награда от Националното зимно състезание по математика през тази година, възпитаникът на д-р Юлия Кръстева се класира и за разширения Национален отбор на България по математика. В него влизат още 13 млади математици от Бургас, Силистра и София.

„Отново голямо постижение и гордост!“, написа по повод успеха на ученика си във Фейсбук профила си д-р Юлия Кръстева.

Любен Балтаджиев, който само след три дни ще празнува бала си, приключва средното си образование с наградата  „Най-добър ученик по математика“ на завършващия випуск в Природо-математическата гимназия в Хасково. Той вече е приет като студент в СУ с оценка "отличен".

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Бр
  браво
  40 -1
  09:33, 22 май 2021
  Браво на момчето 🙂
 • 2
  Ив
  Иван
  30 -1
  09:43, 22 май 2021
  Браво ! Момчето въпреки че има бал продължава да печели медали и не го интересува нищо ! Евала !
 • 3
  ИО
  И от мен браво
  21 -2
  11:14, 22 май 2021
  И на момчето, и на г-жа Кръстева казвам браво. Бъдете живи и здрави, много здраве и благоденствие!

Още новини

Последни новини