От х:

Днес в x:

Шестокласникът Димитър Шапатов от ПМГ-Хасково е бронзов медалист от Националната олимпиада по информатика

  Шестокласникът от Природо-математическа гимназия „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково е бронзов медалист от 40-та Национална олимпиада по информатика. Той спечели медала във възрастовата група D.

  Другите двама представители от Хасково, също възпитаници на местната математическа гимназия- Никола Манолов от седми клас и десетокласникът Мартин Недев, завършиха Националния кръг на олимпиадата с грамоти за отлично представяне.

  Никола Манолов бе участник в група С- 7-8 клас, а Мартин Недев-в група B, където се решават еднакви задачи с по-високата възрастова група А-11-12 клас.

  И тримата са възпитаници на НП ”Ученически олимпиади и състезания”, с ръководител Коля Петрова, преподавател в Хасковската математическа гимназия.

  Елитното училище беше домакин на олимпиадата, която започна в петък с тържествено откриване и продължи в събота и неделя със същинската надпревара. В това издание на олимпиадата се включиха 128 млади информатици от страната.

  От ръководството на гимназията са благодарни за съдействието на община Хасково и местни фирми, осигурили награди за участниците.

  Източник: Haskovo.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

  Още новини

  Последни новини