От х:

Днес в x:

Училище „Св. Климент Охридски“ с иновативни уроци по НП „Иновации в действие“

    Основно училище „Св. Климент Охридски“ в Хасково участва в Националната програма „Иновации в действие“.

    Тази сутрин в Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ се проведе бинарен урок с участието на ученици от 4 клас. Заниманието съчета два учебни предмета – Човекът и обществото с Музика. Темата бе „Богатството на българската култура“. Преподаватели бяха учителят по музика Розалина Петкова, която е и заместник-директор по учебната дейност в ОУ „Св. Климент Охридски“ и Катя Петрова – учител по Човекът и обществото.

    Те изнесоха информация пред учениците за бележити личности от българската литература, музика, кино, театър и изобразително изкуство. Целта на иновацията бе обобщение на знанията чрез решаване на проблеми, разработване на решения и реализиране на проекти.

    Урокът изслушаха старши експертът Нели Дялкова от Регионалния инспекторат на образованието в Хасково, представители на хасковското училище, както и на Пето ОУ „Митьо Станев“ в Стара Загора, които са иновативни. Присъстваха и представители на две неиновативни училища - ОУ „Христо Ботев“ от село Равно поле, област София и СУ „Васил Левски“ в село Маноле, област Пловдив. Четирите училища са партньори по Националната програма за учебната 2021/2022 г. „Целта е обмяна на опит и добри практики“, каза директорът на ОУ „Св. Климент Охридски“ Гинка Райчева.

    За днес и утре са предвидени още иновативни уроци, съчетаващи и други учебни предмети.

    Хасковското училище е иновативно от 2017 г. и е сред първите иновативни в областта. Преди седмица-две екип от учебното заведение гостува в училището в Стара Загора.

    Вчера в Хасково се проведе среща по Националната програма, на която присъстваха представители на четирите партниращи си училища. Снощи те имаха възможност да наблюдават празничния концерт на „Св. Климент Охридски“, посветен на 85 г. от създаването на училището.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини