От х:

Днес в x:

Отличникът на випуск 2022 от Спортното в Хасково иска да учи в Англия

    22-ма абитуриенти изпрати тази година Спортното училище „Стефан Караджа“ в Хасково. Сред тях са шампиони, прославили града и страната, като атлета Даниел Стоянов, Меган Димчева-борба, димитровградчанката Анабела Павлова-бокс.

    Изпращането по традиция се състоя на патронния празник на училището.

    На днешната дата 11-ти май през 1840 г. е роден революционерът Стефан Тодоров Димов, наречен Стефан Караджа.

    Представители на 12-класниците поднесоха днес цветя пред паметната плоча на патрона си в двора на училището.

    Всички от завършващия випуск имат възможност да продължат образованието си с предимство в Националната спортна академия, след като издържат успешно матурите си.

    На церемонията по изпращането 12-класниците предадоха българския национален флаг и знамето на училището на следващия випуск след тях.

    Директорката на Спортното Силвия Тенчева пожела на абитуриентите да вървят по избрания от тях път напред с високи вдигнати глави и един ден отново да се завърнат в родния град и в училището като преподаватели и треньори.
    Анабела Павлова поздрави учителите и по-малките ученици, които продължават обучението си и тренировките в изкачване на нови спортни върхове, от името на завършващите.

    Отличникът на випуска е спринтьорът Даниел Стоянов. Неговите амбиции и занапред са свързани със спорта. Той ще кандидатства в НСА в треньорски и учителски профил, в Пловдивския университет и в Университета в Брайтън. Той получи и наградата на Спортен клуб „Атлетик“-Хасково за постиженията си в леката атлетика.

    Републиканската шампионка за девойки по борба Меган Димчева също е сред обитуриентите на Спортното тази година, но не успя да присъства на церемонията по изпращането, тъй като е на лагер с националния отбор за подготовка за международни състезания, предстои й участие и на Европейското първенство за юноши и девойки по борба.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини