От х:

Днес в x:

„Компас“ със силно участие в Държавното първенство и състезания по спортно ориентиране

    Състезателите на хасковския клуб „Компас 1994“ записаха силно участие в Държавното първенство по ориентиране в дисциплините спринтова щафета, средна дистанция и спринт за възрастите 20 и 21 години. Надпреварата се проведе през почивните дни - от 6 до 8 май в подбалканските градове Карлово, Калофер и Сопот.

    В състезанията взеха участие повече от 300 от клубовете в страната. В първия ден в историческия център на Карлово се проведе атрактивната спринтова щафета, съставена от две жени и двама мъже, които последователно пробягаха своите трасета от 3 и 3,5 км. Финалът и смяната на поставете бе подбран умело от организаторите на площадчето с Паметника на Васил Левски в историческия център на града.

    „Компас 1994“ участва с три щафети - две в категорията „мъже и жени“ и една при младежите, в конкуренция на 30 елитни и 25 младежки щафетни отбора.

    „След 6 години на неудачни участия, години в които не успявахме по една или друга причина да класираме щафета в тези състезания, защото изискванията на правилника са много високи, като забранени участъци, контролно време и други, за тази година си бяхме поставили задачата на всяка цена да се класираме и успяхме да я изпълним. В двете категории се представихме добре, като се класирахме сред първите 20 отбора и оставихме доста зад себе си“, съобщи Тодор Стратиев – председател и треньор на хасковския клуб.

    Във втория и третия ден се проведоха индивидуалните дисциплини средна дистанция в местността „Паниците“ над Калофер и спринт в град Сопот.

    Наред с Държавното първенство се проведоха и Купите „Христо Ботев“ в Калофер и „Иван Вазов“ в Сопот, в които участваха състезатели от клубовете, които не вземат участие в Държавното първенство. В тези Купи спечелихме четири медала, като Росица Гаргова е първа в спринта и втора на средната дистанция, а Енфун Ксиаопу е трети и в двете дисциплини.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини