От х:

Днес в x:

Пресечен е нов опит за нелегално пренасяне на валута през границата ни с Турция

Продължава серията от опити за незаконно пренасяне на валута през границата ни с Турция. На 5-ти май на ГКПП „Капитан Андреево“ е пресечен последният такъв в рамките на десетина дни. Пътят на валутния трафик е от Западна Европа към Турция.

В поредният такъв опит недекларираните пари са открити в при огледа на влекач с прикачено полуремарке, пътуващ без товар от Полша през България за Турция. Возилото е отклонено за проверка по метода „анализ на риска“.

В арматурното табло под предния прозорец на влекача са открити 3 полиетиленови плика с банкноти от различен номинал. Общата сума на недекларираните пари е 86 190 евро с левова равностойност 168 572 лева.

Шофьорът на камиона -30-годишен турчин е привлечен като обвиняем по НК.

По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура -Хасково- Териториално отделение –Свиленград.

Общо недекларирани 701 920 евро, 253 490 английски паунда и 5990 ирландски паунда с обща левова равностойност 1 880 332 лева откриха през периода от 24 април до 5-ти май митническите служители при проверки на товарни автомобили, пътуващи от страни от Западна Европа за Турция.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини