От х:

Днес в x:

Засадиха дръвче в Хасково за Световния ден за борба с диабета

    Представители на хасковското сдружение „Съюз на диабетиците“ отбелязаха в аванс Световния ден за борба с диабета - 14 ноември. По този повод днес диабетиците засадиха Дървовидна ружа в градинката пред сградата на сдружението край булевард „Раковски“.

    Растението е цъфтящо и беше засадено до миналогодишното дръвче – туя. В акцията се включиха и служители на общинското предприятие „Екопрогрес“, които осигуриха дръвчето.

    „Както дръвчето цъфти, нашето желание е ние да сме здрави и весели, но искаме нашият град да цъфти и да се развива – да има зеленина, да има цветя, да има деца, да няма болести. И с право го искаме, защото ние сме страдащи хора“, коментира Христина Мантарова.

    Тя заяви, че в сдружението членуват над 220 души. Най-младият представител е 12-годишно момче, а най-възрастният е 94-годишна жена. От организацията съобщиха, че нямат заразени хора с коронавирус.

    Мантарова заяви, че според статистиката 500 000 българи страдат от диабет, а 40% от българите не знаят, че са болни. Най-често заболяването се открива при пациенти от 40 до 59 години. За град Хасково няма точни данни за броя на диабетоболните, но се предполага, че са около 1000 души.

    „Световната здравна организация сочи пандемично развитие на болестта. Нужни са сериозни мерки, не само в света, но и в нашия град“, заключи Мантарова.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Те
      Тематично
      2 0
      12:30, 13 ное 2020
      Хинап трябваше да сеят, защото помага срещу диабет.
    • 2
      До
      Дон Бльон
      10 0
      15:56, 13 ное 2020
      А какво стана с онези хиляди дървета, които щеше да сади един световно НЕизвестен хасковски политик?
      • Ха
        Хаха
        5 0
        19:36, 13 ное 2020
        Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 3
      Ра
      Рамзан Кадиров
      3 0
      20:03, 13 ное 2020
      А Тенчо засади борче в на Делян задното дворче
    • 4
      Си
      Сиера 90
      3 0
      08:19, 14 ное 2020
      Поздравления за хората показаха как се прави и по случая с незасадените обещани дръвчета от адвокат Иван Минев какво се случва ... Развитие има или просто си приказваме едни свободни съчинения от Работа, работа и работа няма време човека да се изяви ...
    Последни новини