От х:

Днес в x:

Диабетици искат Медицински център, от Община Хасково обмислят възможността

Представители на сдружение "Диабет 2012" в Хасково настояват за изграждане на Медицински център. Намерението за това съобщиха председателят на организацията Милка Кънчева и зам.-председателят на Никола Янков.

Те предлагат Медицинският център да се обособи в общинската сграда на улица "Ген. Карцов", която ползват 576-те членове на организацията. Там обаче се подвизава и Клуба не пенсионерите, който ползва самостоятелно помещение, обясни Кънчева. Според нея сградата е тясна за предоставяне на исканите от тях здравни. Тя предлага от Община Хасково да предоставят друго помещение за пенсионерите.

Поясни още, че необходимостта за изграждане на Медицински център е заради честите усложнения на хората с диабет, на които им се налага периодично да търсят консултация със специалисти, дори и да постъпват в болница. Това не винаги е възможно заради липсата на направления при джипитата. В тази връзка диабетоболните предлагат обособяването на такъв център, който да се оборудва с апаратура и да се обслужва по график от лекари.

Кметът на Хасково Добри Беливанов заяви, че специалисти от отдел "Архитектура" към общината ще проверят възможността за изграждане на Медицински център в сградата на диабетиците и едва тогава да се помисли за преместване на пенсионерите в друга общинска сграда.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Хх
    ХХХХ
    11 -1
    18:11, 2 авг 2019
    Ми извадете пари, регистрирайте центъра съгл. всички закони и наредби като здравно заведение, после купете си апаратура, наемете си лекари и сестри, и готово! Помещението ви е най-малкия проблем.
    • Г
      Г
      0 -2
      23:40, 3 авг 2019
      Дай боже да ти дойде на главата че ще видиш за какво става въпрос ********* и.
  • 2
    Са
    Сас
    8 0
    19:11, 2 авг 2019
    Това са пълно безумия. Какъв медицински център, това не става ей така, защото на някого му е хрумнало. Всичко това може да се уреди и с договор с болницата, където да бъдат прегледани и без направление.
    И се съобщава, че има 578 членове - не ми се вярва всички да плащат членски внос, т. е. реално са по-малко, най-вероятно наполовина.
  • 3
    Предлагам пенсионерите да се преместят около паметника над ДНА общината да вземе от АРМИЯТА една голямя палатка и да се събират там Положително е че ще пазят имота и паметника от набезите на РЕПУБЛИКАНЦИТЕ и тези от ОРФЕЙ
  • 4
    Ба
    Бай Коста папагала
    6 -1
    16:37, 3 авг 2019
    Абе какъв център искат тия хора бе то няма доктори и сестри за големите болници пи центрове бе Тия двамата КОМСОМОЛЦИ от Бай Тошово време като че ли живеят социализма
  • 5
    79
    7968709
    1 0
    19:47, 3 авг 2019
    Целта е да изгонят пенсионерите
    и сетне
    някоя мутра или бей ще направят аптека в новия диабетичен център
    .....
    Ей много алчни хора - бабичка се опитва да прегризе гърлото на пенсионер
    • 87
      876808-9
      1 0
      19:50, 3 авг 2019
      Да уточня за Дебилите - И аз имам диабет тип 2 , но не рева , ами се опитах и успешно
      редуцирах инсулина от 1 път на ден до 1 път на седмица
      с ходене , диета и горски плодове .... Но се иска ***
Последни новини