От х:

Днес в x:

130 диабетици получиха коледни помощи

    130 диабетици получиха пакети с помощи за Коледа. Кашоните с храните бяха доставени тази сутрин в сградата на Сдружение „Диабет 2012“.

    В пакетите са включени 3 пакета по 500 грама замразено пилешко филе от гърди без кожа, консерва риба скумрия в доматен сос, консерва риба тон в собствен сос, два пакета дългозърнест ориз, два пакета леща, два пакета макарони от твърда пшеница, черни безсолни маслини и две бутилки зехтин.

    Днес диабетиците бяха изпълнили салона на сдружението и изчакваха доставката на кашоните, донесени от Свищов. Сред одобрените има 7 деца.

    Хранителните продукти са осигурени от Българска асоциация диабет. Всеки от одобрените трябва да отговаря на определено условие – средният месечен доход на член от семейството да е не повече от 400 лева. Всички останали членове на клуба за диабетоболни - около 100-тина души, които са си платили членския внос за 2017 г., и не са били одобрени за този транш, ще получат други помощи от сдружението на 20 декември, обясни председателката Милка Кънчева.

    Междувременно от другия хасковски клуб за диабетици - „Хасково“ също имало около 20 заявки за получаване на коледните помощи от Българска асоциация диабет.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини