От х:

Днес в x:

Хранителни помощи за 87 души от хасковския Съюз на диабетиците

    87 от общо 180 души от хасковското сдружение "Съюз на диабетиците" са с право да получат хранителни помощи. Пакетите са осигурени традиционно от Българска асоциация "Диабет".

    Продуктите в пакетите са съобразени с диетичното хранене на ползвателите, заяви председателят на хасковското сдружение Христина Мантарова. Тя поясни, че хората, които ще получат помощи, са били одобрени от националната диабетна асоциация, тъй като отговарят на определени критерии - да са с диагноза диабет и да са на инсулин или на таблетки. "Целта за раздаване на помощите е малко или много да задоволим нуждите на хората за коледните и новогодишните празници", каза Мантарова.

    В пакетите има 1 л качествен зехтин, 1 кг ориз, 1 кг леща, 1 кг макарони, 0.5 кг маслини и по 3 тарелки пилешки гърди.

    Раздаването на помощите започна от днес и ще продължи до утре включително. Членовете на хасковското сдружение, които не са били одобрени да получат помощи сега, ще получат друг вид помощ през другия месец - витамини за диабетици, които ще бъдат осигурени с помощта на дарители, каза Христина Мантарова.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ам
      Американски диабетик ....
      3 -1
      14:42, 28 ное 2019
      За разлика от банановите републики , Добавката за Диабетици към пенсията е 100 долара на месец ....
      Обаче затова ние сме плантатори , а вие робите ни :)))
      ....
      И между впрочем .... Никой , никъде в американските новини не Каза че Боци Рапона се срещна с с бай Дойчо Туза :))
    • 2
      Им
      Имало едно време...
      0 0
      22:44, 28 ное 2019
      По-болни измежду болните в "съюз" на хора с по принцип еднакъв проблем... За реване с глас е състоянието на страната ни, но не защото сме зле финансово или икономически, това с някакви усилия и при определени ситуации може да се оправи, НО трябва да имаме ниво, като общност. Това го няма и вероятни никога няма да го имаме и за това названието България ВЕЧЕ може да се счита като географско, а названието българи, като историческо.
    Последни новини