От х:

Днес в x:

Ковид кризата свали цената на „Гражданската отговорност“

Ковид кризата се отразява и върху застрахователния бранш.

Макар и с малко, наложените през март месец драстични забрани за движение у нас и санитарните ограничения, наложени и сега, са понижили сумата за задължителната застраховка „Гражданска отговорност“.

Спадът не е голям- с 2-3 %, но е факт, коментира един от водещите застрахователни агенти от Хасково.

Обяснението за това е ограничаването на движението през пролетта на тази година, което пък се е отразило на пътно-транспортните произшествия позитивно, а от там и на по-малкото изплатените обезщетения.

Ако един автомобил през миналата година е бил със застраховка 250 лв. например, тази година се застрахова средно за около 240 лева.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Во
    Водач на МПС
    17 -1
    17:38, 13 ное 2020
    А стига бе, това си е направо топ новина.
    • Сл
      След Революцията
      7 0
      21:57, 13 ное 2020
      Пак правим ДЗИ и цените ще паднат поне със 100%.
      ,,,,
      Сега знаете ли тия застраховки колко мутри ,
      бейове и мутреси от застрахователните дружества хранят :))
  • 2
    То
    Томов
    3 0
    08:27, 14 ное 2020
    Фактът, че има толкова много посредници, красноречиво говори за това, колко надути са застраховките! Всеки с добра печалба!!!
  • 3
    Пе
    Петя
    2 0
    18:53, 14 ное 2020
    Работя в застрахователен брокер, който предлага оферти към 10 компании.Всеки един от нас търси най-изгодния вариант, затова се сравняват оферти.Всяка компания си има различна база естествено, но в момента застраховките започват от 185 лв.Разбира се има значение обема на двигателя, възраст на собственика и т.н , но за масовия автомобил сумите започват от 185 до 220 максимум и то от половин година насам. Без значение кой къде си сключва застраховките, сравнявайте цените. На едно място ще ви вземат 250 лв. , на друго 190 лв., като и на двете места услугата е абсолютно една и съща, просто всичко зависи от това какво са договорили брокер-компания.
Последни новини