От х:

Днес в x:

1 °C

Паркоавтоматите с нова опция, подготвят синята зона за паркиране с SMS

  Започна процедура по преминаване към паркиране с SMS в синята зона в Хасково. От няколко дни служители на общинското предприятие „Екопрогрес“ прибират старите табелите и на тяхно място поставят високи метални стълбове, на които през следващите ще бъдат поставени нови табели.

  Вероятно към края на месеца ще стане ясно кога точно ще заработи системата, която предварително трябва да бъде тествана, казаха от община Хасково.

  Междувременно вече има поставени допълнителни устройства на паркоавтоматите, наподобяващи таблет, на който гражданите трябва внимателно да си впишат регистрационния номер на автомобила. При въвеждането, системата автоматично изпраща съобщение в „Тролейбусен транспорт“, което отговаря за синята зона в града и така се заплаща за паркиране. Паркоавтоматът вече не издава хартиен талон. Така не е необходимо водачът да се върне до колата си, за да го остави на видимо място в автомобила, както беше доскоро.

  След въвеждане на SMS-системата, ще се запази и вариантът на заплащане за паркиране през паркоавтоматите, обясниха още от общинската администрация.

  Съкращения на служители от общинското звено не се предвиждат. Работещите в „Тролейбусен транспорт“ ще осъществяват контрол в синята зона.

  Припомняме, че опцията с SMS-паркирането беше одобрена на заседание на Общинския съвет в Хасково през юни тази година. Докладната за промените в Наредбата за обществения ред при ползване на пътни превозни средства и осигуряване безопасността на движение на територията на община Хасково бе внесена от кмета Станислав Дечев по искане на шефа на Тролейбусен транспорт.
   

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   Па
   Паржу
   20 -6
   13:45, 13 ное 2020
   Кмета сам за нищо не се сеща, все някой трябва да му напомня, да го кара. Нула собствена инициатива. Пък приказваше за работа и пак работа.
   • Ти
    Ти
    4 -24
    14:24, 13 ное 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
   • +-
    +-
    27 0
    16:59, 13 ное 2020
    Който иска да не му гледат в канчето, да не става кмет.
    Където иска избирателят - там ще гледа.
    Стана ли ясно или пак да напиша?
  • 2
   Пл
   пловдив
   30 -3
   14:37, 13 ное 2020
   Вижте автоматите в пловди, пускаш монета и избираш време ... толкова, с тия 1000 бутона амуджите има да мигат на парцали
   • Ха
    Хасково
    3 -8
    15:17, 13 ное 2020
    Ти нали знаеш всичко какво ти пука за амуджите. И... Виж коментара
  • 3
   Koй ги определя местата за новите табели ?
   Табели се слагат само в началото и края на уличките, не се слагат посредата пред жилищни сгради. Мега грозно. ТРЯБВА ДА СЕ ПРМЕСТЯТ НЯКОИ ТАБЕЛИ.
  • 4
   Бъ
   бъзз
   3 -2
   17:03, 13 ное 2020
   Работещите в "Тролейбусен транспорт" като контролират паркирането, да поглеждат и съобщават и за неправилно паркирали наоколо, а не само за неплатили паркинга. Пък те даже понякога сами паркират неправилно.
   Кмете, контролирай ги. Контрол, контрол, контрол. Нали така беше?!
  • 5
   Ас
   Асен
   4 0
   17:43, 13 ное 2020
   Тва че няма да съкращават ми мирише,ама здраво .И ко ша праят, че те не са двама или трима.На борсата.
  • 6
   В нормалните държави има гратисен период
   около пазарите от 45 минути до 1 час , а паркингите на моловете са безплатни ако пазаруваш в мола
  • 7
   С една дума ПАРКИРАНЕТО ПОСКЪПВА!!! Операторът няма безплатно да извършва услугата, а общината ще си търси цялата такса.

  Хороскоп за 28.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
  28 ное 2020
  Последни новини