От х:

Днес в x:

Паркоавтоматите с нова опция, подготвят синята зона за паркиране с SMS

    Започна процедура по преминаване към паркиране с SMS в синята зона в Хасково. От няколко дни служители на общинското предприятие „Екопрогрес“ прибират старите табелите и на тяхно място поставят високи метални стълбове, на които през следващите ще бъдат поставени нови табели.

    Вероятно към края на месеца ще стане ясно кога точно ще заработи системата, която предварително трябва да бъде тествана, казаха от община Хасково.

    Междувременно вече има поставени допълнителни устройства на паркоавтоматите, наподобяващи таблет, на който гражданите трябва внимателно да си впишат регистрационния номер на автомобила. При въвеждането, системата автоматично изпраща съобщение в „Тролейбусен транспорт“, което отговаря за синята зона в града и така се заплаща за паркиране. Паркоавтоматът вече не издава хартиен талон. Така не е необходимо водачът да се върне до колата си, за да го остави на видимо място в автомобила, както беше доскоро.

    След въвеждане на SMS-системата, ще се запази и вариантът на заплащане за паркиране през паркоавтоматите, обясниха още от общинската администрация.

    Съкращения на служители от общинското звено не се предвиждат. Работещите в „Тролейбусен транспорт“ ще осъществяват контрол в синята зона.

    Припомняме, че опцията с SMS-паркирането беше одобрена на заседание на Общинския съвет в Хасково през юни тази година. Докладната за промените в Наредбата за обществения ред при ползване на пътни превозни средства и осигуряване безопасността на движение на територията на община Хасково бе внесена от кмета Станислав Дечев по искане на шефа на Тролейбусен транспорт.
     

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      Па
      Паржу
      20 -6
      13:45, 13 ное 2020
      Кмета сам за нищо не се сеща, все някой трябва да му напомня, да го кара. Нула собствена инициатива. Пък приказваше за работа и пак работа.
      • Ти
        Ти
        4 -24
        14:24, 13 ное 2020
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • +-
        +-
        27 0
        16:59, 13 ное 2020
        Който иска да не му гледат в канчето, да не става кмет.
        Където иска избирателят - там ще гледа.
        Стана ли ясно или пак да напиша?
    • 2
      Пл
      пловдив
      30 -3
      14:37, 13 ное 2020
      Вижте автоматите в пловди, пускаш монета и избираш време ... толкова, с тия 1000 бутона амуджите има да мигат на парцали
      • Ха
        Хасково
        3 -8
        15:17, 13 ное 2020
        Ти нали знаеш всичко какво ти пука за амуджите. И... Виж коментара
    • 3
      Koй ги определя местата за новите табели ?
      Табели се слагат само в началото и края на уличките, не се слагат посредата пред жилищни сгради. Мега грозно. ТРЯБВА ДА СЕ ПРМЕСТЯТ НЯКОИ ТАБЕЛИ.
    • 4
      Бъ
      бъзз
      3 -2
      17:03, 13 ное 2020
      Работещите в "Тролейбусен транспорт" като контролират паркирането, да поглеждат и съобщават и за неправилно паркирали наоколо, а не само за неплатили паркинга. Пък те даже понякога сами паркират неправилно.
      Кмете, контролирай ги. Контрол, контрол, контрол. Нали така беше?!
    • 5
      Ас
      Асен
      4 0
      17:43, 13 ное 2020
      Тва че няма да съкращават ми мирише,ама здраво .И ко ша праят, че те не са двама или трима.На борсата.
    • 6
      В нормалните държави има гратисен период
      около пазарите от 45 минути до 1 час , а паркингите на моловете са безплатни ако пазаруваш в мола
    • 7
      С една дума ПАРКИРАНЕТО ПОСКЪПВА!!! Операторът няма безплатно да извършва услугата, а общината ще си търси цялата такса.
    Последни новини