От х:

Днес в x:

10 медала за хасковските ориентировачи от международното състезание „Приз Хасково“

    Над 150 души се включиха в международното състезание по спортно ориентиране "Приз Хасково". Сред тях са ориентировачи от Израел и Турция.

    Надпреварата започна вчера. Стартът бе в събота в минералбанското село Горно Брястово, където състезанието бе на средна дистанция. В неделя стартът бе в хасковския парк „Ямача“ на спринтова дистанция.

    Класирането е по сбора на времената от двата дни. На финала и в двата дни за участниците беше осигурен традиционния чай от Салвия.

    Състезанието се организира от хасковския клуб по ориентиране „Компас 1994“ с председател и треньор Тодор Стратиев и община Хасково.

    10 медала спечелиха състезателите на клуба-домакин. В групата на жените (елит) Габриела Нанева се класира втора. При момчетата до 12 години първи е Даниел Йорданов, а втори е Никола Делчев. При момчетата до 14 години втори е Алтар Илгаз. При момичетата до 12 години първа е Елица Ксиаопу, втора е Мария Делчева. При момичета до 14 години първа е Ванеса Бачварова. При девойките до 18 години първа е Даяна Попова. При жените до 40 години втора е Росица Гаргова. При жените до 50 години втора е Емине Хасан.

    В отборното класиране хасковският клуб „Компас 1994“ е на второ място, с малка разлика от тимът победител от Стара Загора. В състава на хасковлии отсъстваха някои от основните състезатели на тима.

    На първо място при мъжете (елит) се класира представител на Израел – Нитсан Ясур. Приятелката му е трета в групата на жените.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини