От х:

Днес в x:

Никола Делчев стана шампион на държавното по колоориентиране

    Състезателите на хасковския клуб по спортно ориентиране „Компас 1994“ записаха силно участие в Държавното първенство по колоориентиране, провело се в край варненското село Шкорпиловци от 2 до 4 юли.

    В надпреварата участваха повече от 350 ориентировачи с планински велосипеди от над 35 клуба от страната, за да достигнат до отличията на Държавния шампионат в три дисциплини през трите състезателни дни.

    Хасковският клуб с треньор Тодор Стратиев се включи с 14 състезатели. Шампион в първенството стана Никола Делчев в групата на 12-годишните, където имаше 40 съперници, някои от които дори по-големи.

    Много добре се представиха и състезателите ни Ивана Йорданова, Елица Ксиаопу и Даниел Йорданов, които намериха място в първите 10 на индивидуалните състезания.

    Ветераните ни отново бяха на ниво и спечелиха по две индивидуални отличия. За съжаление не се оправдаха очакванията ни за медали в щафетите, защото при бързото преминаване на наш състезател от 12-годишните ни момчета през една от контролните точки електронната система не го отчете и макар с най-добро време отборът бе декласиран. Девойките ни до 16 г. се класираха четвърти.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Xa
      Xaxa
      2 -5
      13:42, 5 юли 2021
      Късен соц.. Медали, класиране, подиум и накрая въздух..... кога ще се откъснем от тази антика ?
      • Д.
        Д. Делчева
        0 -2
        15:59, 5 юли 2021
        По-добре е да пушат в някой ъгъл, нали ХА
    • 2
      Ха
      Хаха
      0 0
      17:15, 5 юли 2021
      Не разбира се, състезателния модел за масовия спорта не работи. Децата не изпитват наслада и нямат мотивация.
    Последни новини