От х:

Днес в x:

7 медала и две отборни купи за „Компас“ от състезание по спортно ориентиране

    7 медала и две отборни купи получиха състезатели на хасковския спортен клуб „Компас 1994“ от надпревара по спортно ориентиране за Купите „Раднево“ и „Марица изток“.

    В състезанието в събота и неделя участваха 150 състезатели от клубове в страната. Хасковският клуб участва с 25 състезатели , сред които и деца, занимаващите се по Програмата на Министерството на младежта и спорта „Спорт за децата в свободното време“.

    В събота следобед домакините предложиха интересна къса дистанция около стадиона в Раднево и близкия парк в жилищен квартал. Хасковлии спечелиха 3 индивидуални отличия. Мирела Миткова в групата на момичетата до 12 години получи бронз, Елица Ксиаопу (Ж14) също заслужи бронз, Деяна Николова (Ж35) се окичи със златен медал. В отборното класиране хасковлии се наредиха на 3-то място, след отборите на Стара Загора и Сливен.

    В неделя гората на север от село Боздуганово бе мястото, в което бяха очертани маршрутите от средната дистанция за Купа „Марица изток“. Състезателите от Хасково спечелиха 4 медала - Симай Хасан (Ж12) - бронз, Даниел Йорданов (М14) - сребро, Росица Гаргова (Ж45) - сребро и Добри Топалов (М75) - бронз. И в този ден състезателите на „Компас 1994“ отново заслужиха трето място в отборното класиране.

    „Тези стартове бяха етап от подготовката ни за Държавните първенства през септемри за деца, юноши, мъже и жени“, каза Тодор Стратиев – председател и треньор на хасковския клуб.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини