От х:

Днес в x:

5 медала за състезателите на „Компас“ от Купа „Сърнена гора“

    14 състезатели на хасковския клуб по спортно ориентиране „Компас 1994“ записаха силно участие в традиционната Купа „Сърнена гора“, състояла се в събота и неделя в Стара Загора. С тази надпревара възпитаниците на председателя и треньор Тодор Стратиев откриха сезона на лятното ориентиране. Хасковлии завоюваха 5 медала.

    Домакините предложиха нощен спринт в събота в парка „Бранителите на Стара Загора“ и средна дистанция в близкото селце Дъбрава. В нощното състезание отлично се представиха Росица Гаргова и Дияна Янева, които се класираха съответно на първо и второ място в своите групи. В средната дистанция, провела се на стръмния терен над село Дъбрава, с отличия се сдобиха Николай Попов - второ място и сребро при мъже до 40 г., а Росица Гаргова отново със злато този път при 50-годишните.

    Добрите класирания записаха Дияна Янева - 4-то място при жените до 18 г., 5-то място за Димитър Гълъбов при момчетата до 12 г, 10-то място за Енлон Ксиаопу при момчетата до 12 г., 6-то място за Елица Ксиаопу, 5-то място за Енфун Ксиаопу и 6-то място за Христинка Дюлгерова при жените до 16 г., които помогнаха за престижното шесто място в отборното класиране на клуб „Компас 1994“. В състезанието участваха 25 клуба от страната и чужбина с повече от 200 състезатели.

    Първо участие под ръководството на треньора Добри Топалов записаха и децата от ОУ „Христо Смирненски“ - Йордан и Явор Пламенови, Богомил Драгомиров и Явор Пламенов, които се обучават по програма „Спорт за децата в свободното време“ на Министерството на младежта и спорта.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини