От х:

Днес в x:

19 °C

Даяна Попова качи Хасково на върха при девойките на "Витоша 100"

  Баща и дъщеря застанаха рамо до рамо като представители на Клуба по спортно ориентиране "Компас 1994" -Хасково на старта на "Витоша 100".

  Николай и Даяна Попови стартираха със своите велосипеди пред Резиденция Бояна в събота и след 8 часа и 49 минути финишираха, преодолявайки трудното трасе по кални и каменисти пътища и пътеки, осеяно с много препятствия и опасности, като записаха отлично представяне.

  Единадесетокласничката от Езикова гимназия и състезателка - Даяна Попова зае първо място в групата на девойките от 16 до 18 години. Двамата с баща й са сред малкото хасковлии преодоляли тежкото трасе на състезанието, което се проведе през почивните днес. С най-много участия през годините е всеизвестния деятел на атлетиката в града ни Георги Караджов - повече от 10 преминавания.

  В тазгодишното издание се включиха 115 жени и 1186 мъже разделени в 4 възрастови групи.

  През 2020 година е 50-тото издание на състезанието. Неговото начало е през 70-те години на 20-ти век и години е било известно като "Обиколка на Витоша". В началото на нейното създаване участват само скороходци, но през последните 15-тина години, предвид популярността на маутинбайка, се включват и велосипедисти. Трасето всъщност е 98 км със сборно изкачване 2090 м. и стартира от Резиденция Бояна, преминава през Владая, Студена, Боснек, Чуйпетлово, Ярлово, Ярема, Белите брези, Железница, Бистрица и Симеоново, за да завърши отново пред Резиденцията.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Пе
   ПЕДАЛОВРЪТКО
   9 -3
   14:50, 27 юли 2020
   Браво вие сте нашата гордост, само напред и нагоре с педаловъртене.
  • 2
   Ба
   бат Ицо
   4 0
   15:22, 27 юли 2020
   Къде е Недялко ?
   • Ко
    Котев
    3 0
    18:07, 27 юли 2020
    Недялко даскала по пеене ли? Сигурно кара ски на Кенана.
  • 3
   Не
   Недялко
   0 0
   23:04, 27 юли 2020
   От един месец плува на Приморско!

  Хороскоп за 21.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
  21 сеп 2020
  Последни новини